Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ


    


    
ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

ü  Αρδευόμενες εκτάσεις 149.429 στρέμματα

ü  Προϋπολογισμός έργου 264 εκατομμύρια150 χιλιάδες ευρώ

ü  Πολλαπλασιαστικά οφέλη 500 εκατομμύρια ευρώ

ü  Πολλές θέσεις εργασίας


Η επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης και κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου, τέθηκε στη νέα συνάντηση χθες Παρασκευή (11/03/2022 ) του Γιώργου Καρασμάνη με τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαγιαννίδη παρουσία του διευθυντή Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών Αθανασίου Πετρογιάννη και του οικονομικού συμβούλου του γενικού γραμματέα Λουκά Αναγνωστοπούλου, καθώς και του μελετητή του έργου Κωνσταντίνου Καλλέργη.

Συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για μετά την προαναγγελθείσα τηλεδιάσκεψη της 8ης Μαρτίου προκειμένου να εξεταστούν τα έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ¨ΥΔΩΡ 2.0¨ που έχει σχέση με τα φράγματα τα ενταγμένα στο ΣΔΙΤ.

Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε τον πρώην Υπουργό ότι κατά την τηλεδιάσκεψη, όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί υπερθεμάτισαν στην αναγκαιότητα να επισπευσθούν και να ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου το μεγάλο έργο να προκηρυχθεί μέσα στο 2022!

Ειδικότερα μάλιστα ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, ως ¨γείτονας¨ εκ Κιλκίς και μετά τη ενημέρωση που είχε πρόσφατα από τον Γιώργο Καρασμάνη, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της κατασκευής του Φράγματος - παρά το γεγονός ότι δε είχε προταθεί κατά το προηγούμενο διάστημα από το Υπουργείο – έχοντας κατανοήσει τη σπουδαιότητα του έργου όχι μόνον για την Πέλλα αλλά για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.

Ήδη έχει ανατεθεί και εκπονείται η χρηματοοικονομική μελέτη και τέλος Μαρτίου ο φάκελος θα κατατεθεί στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ. Υπάρχει η προκαταρκτική μελέτη των αρδευτικών έργων για 149.429 στρέμματα και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου – μαζί με τα αρδευτικά δίκτυα – φτάνει στα 264 εκατομμύρια 150 χιλιάδες. Γίνεται προφανές ότι, με τον πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα του Φράγματος, τα οφέλη για τον Νομό μας θα είναι της τάξης των 500 εκατομμυρίων!

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι ο Γιώργος Καρασμάνης, λόγω και της ¨πολυπλοκότητας¨ του έργου, θα παρακολουθεί συνεχώς και θα ενημερώνεται για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών. Ορίστηκε δε και νέα συνάντηση με τον γενικό γραμματέα στα τέλη Μαρτίου, δεδομένου ότι και οι ημερομηνίες από πλευρά του Ταμείου Ανάκαμψης για την ολοκλήρωση του έργου είναι ασφυκτικές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου