Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Επιστολή διαμαρτυρίας προς ΔΕΔΔΗΕ του Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας

 

ΠΡΟΣ : Διοίκηση ΔΕΔΔΗΕ

Κοιν :  1 Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.Κώστα Σκρέκα

2 Βουλευτής Ν.Δ. Ν.Πέλλας,.κ. Καρασμάνη Γεώργιο

3. Βουλευτής Ν.Δ. Ν.Πέλλας, κ. Σταμενίτη Διονύσιο

4 Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Πέλλας ,.κ. Βασιλειάδης Βασίλειος

5. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας , κα. Τζάγκρη Θεοδώρα

6. Αντιπεριφερειάρχη Ν. Πελλας, κ. Ιορδάνη Τζαμτζή 

7. Δήμαρχο Δήμου Αλμωπίας, κ. Μπάτση Χρήστο

 

 

                                                                                    Αριδαία 21/3/2022

 

 Αξιότιμοι κύριοι,

Με ιδιαίτερη θλίψη παρατηρούμε πως τα προβλήματα του δικτύου ηλεκτροδότησης αυξάνονται συνεχώς με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιχειρήσεων και  των κατοίκων  της περιοχής μας. Δυστυχώς οι απροειδοποίητες και οι πολύωρες διακοπές ρεύματος δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, όπως καταστροφή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, εγκλωβισμός ανθρώπων σε ασανσέρ, έλλειψη θέρμανσης σε σπίτια και σχολεία και πάρα πολλά άλλα. Κατά συνέπεια προκαλούν  και οικονομική επιβάρυνση   στην τοπική κοινωνία, η οποία  έχει ήδη  πληγεί σοβαρά από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ποια είναι η αιτία που προκαλεί όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν εξοργίσει  την τοπική κοινωνία. Ποιοι είναι οι λόγοι για την ασυνέπεια του δικτύου ηλεκτροδότησης; Είναι το γερασμένο δίκτυο; Είναι η ελλιπής συντήρηση; Είναι κάποιοι εξωγενείς παράγοντες; Είναι ένας συνδυασμός των παραπάνω; Θα θέλαμε μία υπεύθυνη απάντηση καθώς πρόκειται για θέμα που απασχολεί το σύνολο του πληθυσμού της περιοχής.

Είναι μείζονος σημασίας η ριζική λύση αυτών των προβλημάτων, τα οποία, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως αντιμετωπίζονται με «μπαλώματα» τα οποία πλέον δεν είναι σε θέση να εξαλείψουν αυτές τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Θεωρούμε πως είναι αδιανόητο, εν έτη 2022 και με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση στο ζενίθ της, να υπάρχουν απροειδοποίητες ή ακόμα και πολύωρες προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας.

  Ζητάμε μία σαφή και ειλικρινή απάντηση στο «τι μέλλει γενέσθαι» σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος ηλεκτροδότησης. Είναι πλέον σαφές ότι τα εμπορικά καταστήματα αλλά και οι κάτοικοι έχουν φτάσει στα όριά τους και ζητάνε πράξεις και όχι άλλα λόγια και δικαιολογίες από μία εύρωστη εταιρεία όπως η ΔΕΔΔΗΕ.

Παρακαλούμε θερμά, να λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω και να δώσετε μία ουσιαστική λύση για την παροχή ενός τόσο σημαντικού αγαθού, όπως αυτό της ενέργειας στην κοινωνία της Αριδαίας.

Περιμένοντας την απάντηση σας , ελπίζουμε στην θετική σας ανταπόκριση.

 

Με εκτίμηση,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γενικός  Γραμματέας

 

 

 Γιώργος Γκλαβάκης                                                                               Κοτσίδης Στράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου