Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Ομιλία Δ. Σταμενίτη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. «Ρυθμίσεις για εργάτες γης, δασωθέντες αγρούς και σύνταξη ομογενών». Έρχεται ρύθμιση και για τους ανασφάλιστους υπερήλικες.

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα 22 Μαρτίου 2022 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενός νομοσχεδίου που συγκεντρώνει διατάξεις και από άλλα Υπουργεία και διευθετεί μια σειρά από σημαντικά ζητήματα.

Εισαγωγικά στην τοποθέτηση του ο κ. Σταμενίτης στάθηκε ιδιαίτερα στο φαινόμενο της διαφθοράς και στις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην οικονομία, στην ευημερία των πολιτών και την πρόοδο της κοινωνίας, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα για την ουσιαστική αντιμετώπιση στην οποία στοχεύουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών. Αναφορικά με το περιεχόμενο των ρυθμίσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς: «Πρόκειται για μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη προσπάθεια με σκοπό την ουσιαστική και μετρήσιμη αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα μας, της οποίας ο σχεδιασμός, η υλοποίηση η παρακολούθηση και η αξιολόγηση των δράσεων έχει ορίζοντα τετραετίας».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σταμενίτης σχολίασε τη νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα της εθνικής σύνταξης των ομογενών, με την οποία αποκαθίσταται η αδικία που είχε συντελεστεί από τις νομοθετικές ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Ειδικότερα τόνισε: «Τροποποιούμαι τη διάταξη του Ν. 4387/2016 του κυρίου Κατρούγκαλου, η οποία έθετε ως προϋπόθεση για τη χορήγηση εθνικής σύνταξης 384 ευρώ τη διαμονή επί 40 χρόνια στην Ελλάδα, κάτι που όλοι ξέρουμε ότι ήταν αδύνατο να εκπληρωθεί. Φαίνεται μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το ήξεραν. Με αίσθημα λοιπόν ευθύνης και κοινής λογικής υλοποιείται ακόμη μια δέσμευση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη». Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι έρχεται ρύθμιση για τους ανασφάλιστους υπερήλικες, με τις οποίες θα αποκατασταθούν πλήρως οι αδικίες των προηγούμενων ετών.

Αναφερόμενος στην ρύθμιση για τους δασωθέντες αγρούς, ένα ζήτημα που παρακολουθεί στενά ο κ. Σταμενίτης, σημείωσε ότι: «Πρόκειται, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για την υλοποίηση μιας ακόμα κυβερνητικής δέσμευσης, η οποία βάζει τέλος σε ένα ομολογουμένως τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια καθώς τεράστιες εκτάσεις χαρακτηρίστηκαν ως δασικές ή δάση. Μια ρύθμιση με ιδιαίτερη σημασία και για μεγάλη μερίδα του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου του Νομού Πέλλας, που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα, ως αποτέλεσμα, και αυτό, των λανθασμένων νομοθετικών επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των δασικών χαρτών συνολικά».

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διάταξη με την οποία παρατείνεται η προθεσμία για τους εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν πολίτη τρίτης χώρας για εργασία στην αγροτική οικονομία να μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2022, τονίζοντας ότι: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Κυβέρνηση, μέσα από τις πρωτοβουλίες και τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων, Μετανάστευσης & Ασύλου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνει και πάλι λύση στο ζήτημα των εργατών γης στηρίζοντας έτσι τους παραγωγούς μας και εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα εύρεσης εργατικού προσωπικού για το στάδιο της συγκομιδής της παραγωγής».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Συμπερασματικά έχουμε ένα σημαντικό νομοσχέδιο, με πλήθος διατάξεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα, αποκαθιστούν αδικίες και θέτουν μεγάλους στόχους.

Ολόκληρη η ομιλία του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας εδώ: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου