Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Επαφές για τη συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

 

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, κ. Ιορδάνη Τζαμτζή, είχαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ) κα Νατάσα Ιατρίδου, με αντικείμενο τη συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Έδεσσας.

Η πράξη "Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Έδεσσας" εντάχθηκε στο Ε.Π. "Κεντρική Μακεδονία

2014-2020" με κωδικό ΟΠΣ 5041437 και χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ, παρέχοντας υπηρεσίες εκπαίδευσης και επαγγελματικού προσανατολισμού σε άπορους μαθητές γυμνασίου και λυκείου, ενώ είναι η πρώτη δομή Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε Πανελλήνιο επίπεδο που εντάχθηκε σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Η συνεχής αύξηση του ενδιαφέροντος και των αιτήσεων καταδεικνύει την ανάγκη για συνέχιση της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που καλύπτει σημαντικές ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους. Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή του Αντιπεριφερειάρχη ούτως ώστε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της δράσης και την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς επίσης να υπάρξει μέριμνα για ένταξη στη νέα προγραμματική περίοδο, προκειμένου το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Έδεσσας να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους μαθητές και τις οικογένειές τους. Ευχή όλων είναι η κοινή προσπάθεια να φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου