Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Δ. Σταμενίτης: «Κατατέθηκε η διάταξη για τη μετάκληση των εργατών γης»

Όπως είχε γνωστοποιήσει ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης σε προηγούμενη ανακοίνωση του, η διάταξη για τη μετάκληση των εργατών γης κατατέθηκε χθες, 11 Μαρτίου 2022, στη Βουλή. Συγκεκριμένα η διάταξη έρχεται ως άρθρο, και τελικά όχι ως τροπολογία, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 81 του νομοσχεδίου δίνεται η δυνατότητα σε εργοδότη που επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας για εργασία στην αγροτική οικονομία να υποβάλει αίτηση μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2022. Αναλυτικά όσα προβλέπονται για τη διαδικασία της μετάκλησης στο άρθρο 81 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/11898462.pdf

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελληνική Κυβέρνηση, μέσα από τις πρωτοβουλίες και τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων, Μετανάστευσης & Ασύλου και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνει λύση στο ζήτημα των εργατών γης στηρίζοντας έτσι τους παραγωγούς μας και εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα εύρεσης εργατικού προσωπικού για το στάδιο της συγκομιδής της παραγωγής. Συνεπείς απέναντι στον αγροτικό κόσμο εξετάζουμε τα προβλήματα και παρεμβαίνουμε όπου είναι απαραίτητο, δίνοντας ουσιαστικές λύσεις».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου