Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ : Να μειωθεί το ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά

 Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραδέχτηκαν μετά από μήνες την κερδοσκοπία στην ενέργεια, σχολίασε το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών κατά της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  σχολίασε:
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραδέχτηκαν μετά από μήνες την κερδοσκοπία στην ενέργεια.
»Είναι η ώρα να παραδεχτούν και την «κερδοσκοπία» του κράτους σε βάρος των καταναλωτών από την υπεραποδοση του ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία και να υιοθετήσουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά για να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.
»Τα έσοδα από το ΦΠΑ, σε ετήσια βάση, υπερέβησαν κατά 400 εκατ. ευρώ τον στόχο του Προϋπολογισμού. Μάλιστα το σύνολο σχεδόν των αυξημένων εσόδων έναντι στόχου από το ΦΠΑ προκύπτει τους τελευταίους δύο μήνες του 2021, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, οπότε και ενέσκηψε η μεγαλύτερη αύξηση του πληθωρισμού κατά 4,8% και 5,1% αντίστοιχα.
»Διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει, αλλά η κυβέρνηση επιλέγει να τον αξιοποιεί για φοροαπαλλαγές στη μεγάλη ακίνητη περιουσία, όπως με την κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, που θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με 280 εκατομμύρια ευρώ».

Η Κυβέρνηση & ο Πρωθυπουργός μετά την παραδοχή της κερδοσκοπίας στην ενέργεια, είναι ώρα να παραδεχτούν & την "κερδοσκοπία" σε βάρος των καταναλωτών από την υπεραπόδοση του ΦΠΑ & να υιοθετήσουν την πρότασή μας για μείωση ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. bit.ly/3q1HHNM
Εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου