Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Ο Δήμος Σκύδρας συμμετείχε στην « Ώρα της Γης»


Ο Δήμος Σκύδρας έλαβε μέρος και φέτος στην παγκόσμια περιβαλλοντική δράση με την ονομασία « Η Ώρα της Γης» ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση και στην πρόκληση για την αμεσότητα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και για τη σωτηρία και την αειφορία του πλανήτη μας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως πολλές πόλεις και χώρες παγκοσμίως συμμετείχαν με το δικό τους τρόπο, έτσι, λοιπόν κι ο Δήμος Σκύδρας επέλεξε να συμμετάσχει προχωρώντας στο σβήσιμο του φωτισμού της κεντρικής εισόδου

και της επιγραφής του Δημαρχείου, το βράδυ του Σαββάτου της 26ης Μαρτίου 2022, για μια ώρα από τις 20:30΄έως τις 21:30΄,(συνημμένες φωτογραφίες πριν και μετά το σβήσιμο των φώτων του Δημαρχείου Σκύδρας).

Ας υπενθυμιστεί ότι η προστασία και η διαφύλαξη των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος, η ορθολογική χρήση και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι υποχρέωση όλων μας και ειδικά όσων έχουν την ευθύνη του να διαχειρίζονται τις τύχες της ανθρωπότητας και της παγκόσμιας οικονομίας.

Όπως μας προειδοποιούν οι ειδικοί - και το αντιλαμβανόμαστε όλοι μας - οι ανάγκες σ΄ ενέργεια θ΄αυξάνονται συνεχώς σ΄όλον τον κόσμο γι΄αυτό θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, έστω κι αν έχουμε καθυστερήσει πολύ. Η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων είναι λύσεις που προωθούνται και υλοποιούνται στη χώρα μας και διεθνώς, ωστόσο δεν έχουν προχωρήσει αρκετά κι όπως θα έπρεπε.

Ό,τι όμως προωθείται στο επίπεδο της νομοθεσίας και της εφαρμογής θα πρέπει να έχει πάντοτε ως μέτρο το σεβασμό και την προσοχή στον άνθρωπο και στο περιβάλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου