Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Διεθνής εκδήλωση ανταλλαγής εμπειριών στο πλαίσιο του έργου “CESME+”, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 στη Θεσσαλονίκη

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ) για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.» προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στη Διεθνή εκδήλωση ανταλλαγής εμπειριών (International Experience Exchange Event) που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου CESME+, “Κυκλική Οικονομία για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις / Circular Economy for SMEs”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στο ξενοδοχείο Electra Palace (Πλατεία Αριστοτέλους 9, Θεσσαλονίκη, ώρες διεξαγωγής εκδήλωσης: 09:30 – 13:30 ).
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι εταίροι του έργου CESME+ από τη Βουλγαρία, την Ιταλία και τη Φινλανδία, καθώς και οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενοι φορέων τους. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Σωτήριος Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το έργο CESME+ συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG EUROPE και αφορά πρόσθετες δράσεις σε συνέχεια του έργου CESME, το οποίο ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το 2020. Στο έργο συμμετέχουν φορείς 4 χωρών και συγκεκριμένα το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. ως επικεφαλής του έργου, ο Μητροπολιτικός Δήμος της Μπολόνια (Ιταλία), η αναπτυξιακή εταιρεία ART-ER από τη Μπολόνια (Ιταλία), η Περιφέρεια South Ostrobothnia από τη Φινλανδία, ο φορέας ανάπτυξης επιχειρήσεων JPYP Business Center από τη Φινλανδία και ο Σύνδεσμος Δήμων για το περιβάλλον BAMEE από τη Βουλγαρία.
 
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:
- Οι Πρόσθετες Δράσεις του έργου CESME, οι οποίες θα υλοποιηθούν έως το Σεπτέμβριο του 2022.
- Η Έκθεση αξιολόγησης των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στις υπόλοιπες Περιφέρειες των εταίρων του έργου.
- Οι καλές πρακτικές κυκλικής οικονομίας, οι οποίες συνδυάζουν 3 παραμέτρους: την κυκλική οικονομία, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και την ανάκαμψη από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τις άλλες 3 χώρες.
- Τα εργαλεία πολιτικής στις Περιφέρειες των εταίρων του έργου και η ενσωμάτωση της κυκλικής οικονομίας στις περιφερειακές πολιτικές.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου αποτελεί η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης από κορονοϊό (COVID-19) με ισχύ έως τρεις (3) μήνες από τη διάγνωση.
 
 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του έργου:
https://www.interregeurope.eu/cesme/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου