Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Συνάντηση Σταμενίτη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Edil Hellas. «Ενημέρωση για τα έργα φυσικού αερίου σε Έδεσσα και Σκύδρα»

Η ανάπτυξη των δικτύων φυσικού αερίου σε Έδεσσα και Σκύδρα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της
Edil Hellas κ. Μιχάλη Λαμπρόπουλο, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.
 
Όπως έχει ανακοινωθεί, μετά από συντονισμένες ενέργειες των Δήμων Έδεσσας και Σκύδρας, έχει δρομολογηθεί η σύνδεση των πόλεων με το φυσικό αέριο, έργο το οποίο έχει αναλάβει η εταιρεία Edil Hellas ύστερα και από την έγκριση των σχετικών αδειών από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ο κ. Σταμενίτης συζήτησε με τον κ. Λαμπρόπουλο αναφορικά με τον σχεδιασμό της εταιρείας και ζήτησε να ενημερωθεί για τα χρονοδιαγράμματα αλλά και τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή του αερίου.
 
Αναφορικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:
«Η σύνδεση της Έδεσσας και της Σκύδρας με το φυσικό αέριο αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη καθώς οι τοπικές κοινωνίες θα επωφεληθούν στον τομέα της ενέργειας, με οικονομικά οφέλη, τόσο σε επίπεδο ιδιωτών – νοικοκυριών όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων και μονάδων επεξεργασίας. Παράλληλα, πετυχαίνουμε και μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής μας καθώς το φυσικό αέριο είναι μεν ένα ορυκτό καύσιμο, αλλά έχει μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι αποτελεί και το μεταβατικό καύσιμο ανάμεσα στην εποχή του λιγνίτη, που σταδιακά αφήνουμε πίσω μας, και στη νέα εποχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου