Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΓΑΡΑ ΣΤΟ ¨ΤΡΑΠΕΖΙ¨ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

  

Ο κ. Τσιάρας αποδέχτηκε πρόσκληση του πρ. Υπουργού για να επισκεφθεί την Πέλλα στις 11 Απριλίου.

Η ανέγερση των δικαστικών Μεγάρων του Νομού μας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Γιώργου Καρασμάνη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Για το Δικαστικό Μέγαρο των Γιαννιτσών, ο πρώην Υπουργός παρουσίασε όλα τα στοιχεία των προσπάθειών του

(από την παραχώρηση του οικοπέδου μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης) που αποδεικνύουν ότι το έργο είναι – από το 2009 – πιο ώριμο για κατασκευή από οποιοδήποτε άλλο Δικαστικό Μέγαρο της Χώρας. ΄Ομως, αβελτηρίες και συγκυρίες και οι αλλαγές Κυβέρνησης το 2010 και το 2015 το έχουν παραπέμψει στις καλένδες! Με συνέπεια, να συνεχίζεται οι υπηρεσίες να είναι διάσπαρτες, Εισαγγελία και Ειρηνοδικείο να στεγάζονται σήμερα σε μισθωμένα διαμερίσματα, σε διαφορετικό κτίριο από το Πρωτοδικείο και υπό συνθήκες ¨τριτοκοσμικές¨, σε κτίσματα παμπάλαια, ανθυγιεινά και επικίνδυνα, παντελώς ακατάλληλα για να στεγάσουν όργανα και υπηρεσίες απονομής Δικαιοσύνης.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι βλέπει το θέμα θετικά και, μάλιστα, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γιώργου Καρασμάνη και, εκτός απροόπτου, θα επισκεφθεί την Πέλλα στις 11 Απριλίου, για να διαπιστώσει και ιδίοις όμασιν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Συζήτηση έγινε και για το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας που, όπως είναι γνωστό, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΣΔΙΤ μετά από διεξοδική συζήτηση του Γιώργου Καρασμάνη με τον Υπουργό, χωρίς δελτία Τύπου, θριαμβολογίες και τυμπανοκρουσίες, αλλά ενημερώνοντας την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Έδεσσας, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη που επίσης, ως Βουλευτής, είχε δώσει μαζί με τον πρώην Υπουργό τη μάχη για τη δρομολόγηση κατασκευής του έργου.

Από τον Υπουργό κ. Τσιάρα επαναβεβαιώθηκε, ότι μετά την ένταξη στο ΣΔΙΤ έχουν ξεκινήσει οι διαγωνιστικές διαδικασίες και ότι μέσα στην επόμενη τριετία θα έχει παραδοθεί και θα κοσμεί την πρωτεύουσα του Νομού μας ένα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου