Τρίτη 12 Απριλίου 2022

Γιώργος Καρασμάνης : ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ

 Στον Αγιασμό του συσσιτίου στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Γεύματος Αγάπης «Επιούσιος Άρτος» Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών που τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Ιωήλ χθες Κυριακή, παραβρέθηκε ο Γιώργος Καρασμάνης.

Η τελετή επισφράγισε για ακόμη μια φορά ότι, από την πρώτη μέρα που είχαμε τη χαρά και την τιμή να είναι κοντά μας ως δεσπότης ο πατέρας Ιωήλ, η Μητρόπολή μας βρίσκεται στην πρωτοπορία κάθε προσπάθειας ανθρωπιστικής αρωγής. Με το θεάρεστο έργο της συνεχούς και έμπρακτης συμπαράστασης σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας – όπως κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρείο, φαρμακείο κλπ – γίνεται παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς.
Ασφαλώς, οφείλονται πολλά ¨ευχαριστώ¨ στους εθελοντές και τις εθελόντριες που χωρίς τη δική τους συμμετοχή τέτοιες πρωτοβουλίες όπως το Γεύμα Αγάπης δε θα μπορούσαν να πάρουν σάρκα και οστά. Αλλά και στους ιερείς του Αγίου Γεωργίου και στον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Ιωάννη, που ¨ηγείται¨ αυτού του μεγάλου κοινωνικού έργου. Σε όλους όσοι, με την περίσσια αγάπη τους και την ακάματη προσφορά τους, πρωτοστατούν στη σίτιση δεκάδων αδύναμων συνανθρώπων μας. Για να ξεπεράσουν όσο γίνεται λιγότερο επώδυνα τις δύσκολες συγκυρίες των ημερών μας.
Ευχής έργο θα ήταν, αυτή η ανθρωπιστική δράση να βρει μιμητές σε όλους όσοι έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν. Να βρει ανταπόκριση το μήνυμα ότι στον 21ο Αιώνα, σε μια Κοινωνία Ανθρώπων, δεν μπορούμε να μιλάμε για ¨κοινωνία¨ αν έστω και ένας συνάνθρωπος στη διπλανή πόρτα δεν έχει ένα πιάτο φαϊ.​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου