Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με ΟΠΕΚΕΠΕ για πληρωμές εντός Μ. Εβδομάδας

 Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δ. Μελά, από τον οποίο και ενημερώθηκε ότι μέχρι αύριο Μ. Τετάρτη θα έχουν ολοκληρωθεί πληρωμές που αφορούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου γάλακτος (ύψους 50εκατ. ευρώ) και τη συνδεδεμένη ενίσχυση στα βοοειδή (ύψους 33εκατ. ευρώ). Η πληρωμή αυτή προς τους κτηνοτρόφους πραγματοποιείται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Παράλληλα, ο κ. Μελάς ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη πως θα πληρωθεί η ενίσχυση 2% για τις ζωοτροφές (πιθανόν σήμερα Μ. Τρίτη το απόγευμα), συνδεδεμένες φυτικής παραγωγής για την καλλιέργεια σπόρου σποράς, για τα ροδάκινα και τα πορτοκάλια προς χυμοποίηση και για τη βιομηχανική ντομάτα, καθώς και η βασική ενίσχυση για όσους είχαν εκκρεμότητες και ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι επιτυχώς. Τέλος, αναμένεται να πληρωθεί και η Νιτρορύπανση (1η εκκαθάριση – 1η πρόσκληση) καθώς επιλύεται το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα της Διαχειριστικής Αρχής.
Ο Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε πως με τη μεθοδική δουλειά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αλλά και της διοίκησης και των υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ, συνεχίζεται το σερί πληρωμών εντός των θεμιτών χρονοδιαγραμμάτων από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου