Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Διονύσης Σταμενίτης : Η Αλμωπία έχει μπει δυναμικά στην καλλιέργεια σπαραγγιού

Παράγει προϊόν υψηλής ποιότητας και χρόνο με το χρόνο κερδίζει έδαφος στις διεθνείς αγορές. Η δουλειά των παραγωγών και η επιλογή τους να αναπτυχθούν μέσα απο συνεργατικά σχήματα φέρνει σημαντικά αποτελέσματα.

Η φετινή χρονιά είχε αναταράξεις, κυρίως λόγω της ανεμοθύελλας του Φεβρουαρίου αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών του Μαρτίου που καθυστέρησαν την ανάπτυξη του στελέχους και επηρέασαν τη σημαντική για το προϊόν πρωιμότητα. Ήδη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεξεργάζεται ένα σχέδιο στήριξης και αναπλήρωσης των απωλειών.

Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να βρίσκεται δίπλα στον αγροτικό κόσμο, ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη περίοδο της ενεργειακής κρίσης, με παρεμβάσεις και στοχευμένα μέτρα, όπως η επιδότηση του αγροτικού ρεύματος.

Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε η επέκταση για έναν χρόνο της απαλλαγής των αγροτών απο το τέλος επιτηδεύματος, έχει ψηφιστεί η επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου για το 2022 και αναμένονται ανακοινώσεις για το κόστος των λιπασμάτων.

Όλα αυτά είχα την ευκαιρία να τα συζητήσω το περασμένο Σάββατο με τους εκπροσώπους των ομάδων παραγωγών σπαραγγιού στις Τοπικές Κοινότητες Μεγαπλατάνου, Πολύκαρπης και Πιπεριάς Αλμωπίας.
Διονύσης Σταμενίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου