Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

Ένταξη προτάσεων αναβάθμισης του τουρισμού της Πέλλας στο Ταμείο Ανάκαμψης ζήτησε ο Δ. Σταμενίτης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια είχε σήμερα, 15 Απριλίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με βασικό αντικείμενο την ένταξη και χρηματοδότη από το Ταμείο Ανάκαμψης συγκεκριμένων προτάσεων που κατατάσσονται στην κατηγορία τουριστικών έργων – παρεμβάσεων και στοχεύουν στην αναβάθμιση του τουρισμού στο Νομό Πέλλας.

Ειδικότερα ο κ. Σταμενίτης κατέθεσε προτάσεις για:

1. Τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας – Καϊμάκτσαλαν (Μελέτες ΕΤΑΔ).

2. Τη χρηματοδότηση της πρότασης του Δήμου Έδεσσας για παρεμβάσεις ανάπλασης – επέκτασης πεζόδρομου καθώς και ανακατασκευής – συντήρησης του περιφερειακού δρόμου για τον οικισμό Παλαιού Αγίου Αθανασίου.

3. Τη χρηματοδότηση της πρότασης του Δήμου Αλμωπίας για ανάπλαση τμήματος μονάδων Ιαματικού Τουρισμού, Λουτρών Λουτρακίου (Αλμωπίας).

Στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας που έχει οργανωθεί, σχεδιάζεται και υλοποιείται βήμα – βήμα από την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας, με την ανάδειξη μορφών πέραν των θερινών προορισμών, ο Βουλευτής ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη και για τον Νομό Πέλλας. Τόνισε ότι η περιοχή διαθέτει σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, που παρουσιάζουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Σημείωσε ακόμη ότι οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στην προσπάθεια που γίνεται ώστε ο Νομός Πέλλας να πρωταγωνιστήσει ως ξεχωριστό κομμάτι του συνολικού θεματικού τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω προτάσεις κατατέθηκαν και με επιστολή από το Βουλευτή ενώ τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι θα υπάρχει συνεχής συνεργασία προκειμένου να αξιολογείται η πορεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου