Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Στάθης Καστερίδης : Η δημοτική αρχή του δήμου Πέλλας είναι δημοτική αρχή εξουσίας χωρίς Όραμα Χωρίς Σχέδιο και Αποψη ακόμη και στα απλά !!!

 Ο κ. Στάμκος μας ευχήθηκε στο τελευταίο συμβούλιο "καλή αντιπολίτευση".

Επειδή λοιπόν έχουμε να πούμε πολλά ας αρχίσουμε από τα πιο εξόφθαλμα. Αφήνοντας τη γέφυρα των στεναγμών στην περιοχή των νέων κοιμητηρίων, για την οποία πραγματικά μας ζητήθηκε να ψηφίσουμε "αθλητικά έργα" κι αυτό κάναμε υπάρχουν τόσα ακόμη.
Ας πάμε λοιπόν σε ένα από τα ωραιότερα κτήρια στο κέντρο της πόλης. Το κτήριο του Πολύκεντρου που τόσα χρόνια απλά γκρεμίζεται. Η δικαιολογία, του δεν μας ανήκει γιατί είναι περιουσία του Υπουργείου Υγείας, είναι αστεία.
Το κτήριο δεν ήταν ποτέ ιδιοκτησία του δήμου κι όμως, οι δημοτικές αρχές από τον Βασιλειάδη (με ενέργειες της Ελένης Βορριά έγινε η πρώτη παραχώρηση στον δήμο μας) και μετά τους Βαμβίνη- Παπανικολάου, το αναπαλαίωσαν, έριξαν χρήματα για την επιδιόρθωσή του και στέγασαν εκεί το Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης και υπηρεσίες όπως η Επιχείρηση Πολιτισμού και το γραφείο Περιβαλλοντικού Κέντρου Γιαννιτσών. ώστε να διατηρείται ζωντανό.
Επί των ημερών σας κ. Στάμκο καταργήσατε το Περιβαλλοντικό Κέντρο και μεταφέρατε έναν πολιτιστικό δημοτικό φορέα στο Πνευματικό, με αποτέλεσμα το κτήριο να ερημώσει. Το Πολύκεντρο, ένα από τα ομορφότερα κτήρια της πόλης, με ιδιαίτερη ιστορία, αυτή τη στιγμή διαλύεται. Σε πλήρη αποσύνθεση……

Τα ντουβάρια του, με τις σκαλιστές κολώνες στην πίσω πλευρά του πέφτουν, με κίνδυνο μάλιστα να χτυπήσουν περαστικούς, τα παράθυρα χάσκουν ανοιχτά με σπασμένα τζάμια και τα δίχρωμα κουφώματα (βαμμένα κόκκινα μόνο κάτω και παρατημένα πάνω) δείχνουν την διάθεση της δημοτικής αρχής. Εδώ και 10 χρόνια το μόνο που έγινε (κι ενώ δεν μας ανήκει το κτήριο όπως επικαλείστε!!!) ήταν ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του στα παράθυρα, ο χρωματισμός με ρίγες στο εσωτερικό ισόγειο του για την παραμυθούπολη και τίποτα άλλο.

Αυτή η μετατροπή υποβίβασε έναν χώρο που θα μπορούσε να αποτελεί σημείο αναφοράς για τα Γιαννιτσά. Σε ένα κτήριο που δεν μας ανήκει, κάνατε ότι έπρεπε για να χαθεί η αισθητική του, αλλά όποια άλλη παρέμβαση να διασωθεί είναι απαγορευτική. Το γεγονός είναι πως παρόλο που δεν είναι ιδιοκτησία μας, είναι υποχρέωσή μας να το διατηρήσουμε, γιατί έτσι διατηρούμε την Ιστορία μας.
Είναι πραγματικά λυπηρό και δείχνει περίτρανα την διάθεση μιας δημοτικής εξουσίας, η εγκατάλειψη του κέντρου της πόλης.
Μιας δημοτικής εξουσίας χωρίς όραμα.
Χωρίς σχέδιο και άποψη ακόμη και στα απλά.
Γι' αυτά θα μιλάμε και να είστε σίγουρος ότι έχουμε πολλά να πούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου