Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Προβατοτροφία στην Κ. Μακεδονία: Ένας κλάδος με προοπτικές

Οι προοπτικές ανάπτυξης της προβατοτροφίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξετάσθηκαν στη διάρκεια συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά, με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και της ΠΕ Πέλλας, με τη συμμετοχή φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η προβατο-τροφία και ιδιαιτέρως

η γαλακτο-παραγωγός προβατο-τροφία χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα μας με μεγάλα, ωστόσο, περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα δεδομένα της προβατοτροφίας και στα προγράμματα εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου που εφαρμόζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

 

“Στη σημερινή συνάντηση έγινε μία δημιουργική και ολιστική προσέγγιση των σύγχρονων προκλήσεων του κλάδου, με προτάσεις για τη σωστή διαχείριση των εκμεταλλεύσεων, τόσο ζωοτεχνικά όσο και οικονομικά “ δήλωσε ο κ. Τζαμτζής επισημαίνοντας “κάθε προσπάθεια που δίνει αναπτυξιακή δυναμική στον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας θα μας βρει δίπλα της αρωγούς γιατί τα οφέλη είναι σημαντικά, τόσο για τους παραγωγούς όσο και για το σύνολο της αγροτικής οικονομίας του τόπου”.

Ο κ. Τζαμτζής συνεχάρη τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ , κ. Φανή Χατζήνα καθώς και την κεντρική εισηγήτρια της εκδήλωσης, Πρόεδρο Ε.Σ. του ΙΕΖΠ κ. Χριστίνα Λίγδα, για την εμπεριστατωμένη επιστημονική καθοδήγησή τους καθώς και όλους τους ερευνητές και εργαζόμενους του παραρτήματος Παραλίμνης για την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης.

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου