Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Πάνος ΖΑΡΟΓΟΥΛΙΔΗΣ : H πανδημία άνοιξε την χρηματοδοτική κάνουλα από την ΕΚΤ που οι εταίροι φίλοι μας αρνούνταν κατηγορηματικά επιτυγχάνοντας ελάφρυνση και σταθεροποίηση του χρέους !

Η πορεία ήταν αναμενόμενη αφού πήραμε δάνεια με χαμηλά επιτόκια και αποπληρώσαμε παλαιές οφειλές που θα ξεπληρώσουμε μελλοντικά με αναπτυξιακή προοπτική (δεόμεθα)

Το γεγονός επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα δεν ήταν τα λεφτά . . . που από πάντα υπήρχαν ! μιας που το χρέος μας σήμερα ως μέγεθος ( >388 δις) είναι πολύ μεγαλύτερο από εχθές απλά μέσω των αυξήσεων των τιμών η εικόνα του φαντάζει επίπλαστα βολική . . .
Όσοι πανέξυπνοι έκαναν κομπολόι τον λαϊκισμό κατα το παρελθόν, σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την νέα αναδιαρθρωμένη τάξη πραγμάτων και την νέα κοινωνική πολιτική διαχείρισης των βαρών καθώς και το αποδεκατισμένο κοινωνικό κράτος με τα οποία θα προχωρήσουμε στην νέα εποχή . . .
Ο στόχος του πρωτογενούς ελλείμματος κάτω από 2% που έχει θέσει το ΔΝΤ για το 2022 είναι ικανός να αποκαλύψει τις κοινωνικές ανισότητες που έχουν επέλθει και που θα συνεχίζουν να επιφέρουν οι νέες συνθήκες με ανασφάλιστους πολίτες, απροστάτευτους δανειολήπτες, εκφυλισμένο σύστημα υγείας και μηδενική πολιτική προσαρμογής στις ιδιόμορφες εθνικές συνθήκες μιας ιδιόρρυθμης μετά από τόσα χρόνια κρίσης ιδιωτικής οικονομίας που ασθενεί !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου