Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Στη Βουλή για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης

Σε
συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής που τιμήθηκε η συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή με προσκεκλημένους τον Σύλλογο Μικρασιατών Νομού Πέλλας «Η ΜΠΙΓΑ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιάς Φώκαιας «ΦΩΚΑΕΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», συμμετείχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Πρόεδρος Αντώνης Μουράτογλου, η Αντιπρόεδρος Ιωάννα Διαμαντή, η Γενική Γραμματέας Μαρία Κουρατζόγλου και ο Ταμίας Γιάννης Γκουράνης

, έκαναν αναφορά στα γεγονότα της μεγάλης εθνικής καταστροφής και ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για τη σημαντική προσφορά και το πολυδιάστατο έργο του Συλλόγου.

Ως μέλος της Επιτροπής ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης τοποθετήθηκε αναφορικά με τη θλιβερή τραγωδία, τις πληγές που άφησε αλλά την ανάγκη για συλλογική δράση ώστε να αναδειχθεί και να επιτευχθεί η παγκόσμια αναγνώριση των θηριωδιών σε βάρος του ποντιακού ελληνισμού.

Επίσης, σημείωσε ότι αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους Συλλόγους, οι οποίοι με τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν, η οποία τόνισε ότι βασίζεται στην  εθελοντική προσφορά, συμβάλλουν ουσιαστικά στο να διατηρηθεί η μνήμη και να περάσουν τα ήθη και τα έθιμα από γενιά σε γενιά. Όπως τόνισε ο κ. Σταμενίτης,  η προσφορά τους είναι πολύτιμη και πρέπει να το αναγνωρίζουμε και να το επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία.

 

1 σχόλιο:

  1. AX BPE ΔIONYΣH O ΘYMOΣOΦOΣ ΛAOΣ ΛEEI: EXEI KAI O ΓIANNHΣ KAIKI. EIΔA ΣTHN THΛEOPAΣH THΣ BOYΛHΣ. H OMAΔA ΔIONYΣH ΔEN TPABAEI. OI AΛΛOI KENTOYΣAN ME TIΣ OMIΛIEΣ TOYΣ EΣY TΣAΛABOYTOYΣEΣ. ΔEN EINAI ANAΓKH NA MIΛAΣ EAN ΔEN TO ΞEPEIΣ TO ΘEMA. ΣYMBOYΛH ΔIONYΣH ME AΓAΠH!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή