Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΙΣ 24 ΜΑΪΟΥ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.ΕΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
     Το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ προκηρύσσει 24ωρη Απεργία την Τρίτη στις 24 Μαΐου 2022 για τους συναδέλφους συμβασιούχους, παρέχοντας τους την συνδικαλιστική κάλυψη, προκειμένου να διεκδικήσουν αγωνιστικά το αίτημά τους για παραμονή στη δουλειά.
 
Όλοι αναγνωρίζουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Τόσο για τους συναδέλφους που απολύονται, που τους αφαιρείται δηλαδή το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα στην αξιοπρεπή και μόνιμη εργασία, όσο και για τις υπηρεσίες οι οποίες στενάζουν κάτω από την έλλειψη προσωπικού.
Η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο.
Η υποστελέχωση συνεχώς οξύνεται και αξιοποιείται για ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων με στόχο να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι και να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι εργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους για το ζεστό χρήμα που παίρνουν για να «καλύψουν βασικές λειτουργίες».
Στεκόμαστε απέναντι στις επιλογές της ανακύκλωσης της ανεργίας, στην ομηρία και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Οι διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων και των Περιφερειακών Αρχών είναι τεράστιες για τις επιλογές τους αυτές, για την αντιμετώπιση των εργαζομένων ως κόστος που πρέπει να μειωθεί, για τις νομοθετικές ρυθμίσεις που χέρι-χέρι προώθησαν για να κλείσουν και τις ελάχιστες «χαραμάδες» ακόμα και για δικαστική δικαίωση των ΙΔΟΧ συναδέλφων.
Γι αυτό και θεωρούμε υποκριτικές τις δηλώσεις συμπαράστασης και τα «χτυπήματα στη πλάτη», που το μόνο που στοχεύουν είναι να κρύψουν τις ευθύνες τους και να βάλουν «στον πάγκο» τους εργαζόμενους.
Ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει λύση στο αίτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς είναι ο μαζικός και ενωτικός αγώνας όλων των εργαζομένων απέναντι σε αυτές των πολιτικές επιλογές απ’ όποιον κι αν εφαρμόζονται.
Δεν δεχόμαστε τη λήξη των συμβάσεων στις 31-5-2022 των εργαζομένων που προσφέρουν μήνες τώρα, από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 στις υπηρεσίες μας. Η προσφορά τους και η εμπειρία τους είναι πολύτιμη.
 
          Διεκδικούμε:
·        Καμία απόλυση συμβασιούχου. Παράταση όλων των συμβάσεων των ΙΔΟΧ.
·        Κατάργηση τώρα όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
·        Άμεση προκήρυξη θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού για το σύνολο των υπηρεσιών.
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου