Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατέκτησε το Europa League

 Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε ο τελικός του Europa League για τη σεζόν 2021-22, με τελική νικήτρια την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η γερμανική ομάδα πανηγύρισε την κατάκτηση του Europa League, ολοκληρώνοντας αήττητη

τη διοργάνωση, χάρη στις εκτελέσεις από τα έντεκα βήματα, μέσω των οποίων κατέβαλε τελικά την αντίσταση της Ρέιντζερς με 5-4 πέναλτι. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση έληξαν ισόπαλα 1-1.

Και το πρώτο ημίχρονο είχε λήξει ισόπαλο, αλλά χωρίς σκορ (0-0). Το σκορ στον τελικό της Σεβίλλης άνοιξε για τη σκωτσέζικη ο Αρίμπο στο 57', όταν εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Τούτα και βγήκε τετ-α-τετ με τον Τραπ, τον οποίο νίκησε με συρτό σουτ. Οι Γερμανοί ισοφάρισαν στο 68' με τον Μπορέ να νικά από κοντά τον ΜακΓκρέγκο, έπειτα από χαμηλή μπαλιά του Κόστιτς.

Ο... ωραίος για την Άιντραχτ ήταν ο Κολομβιανός Μπορέ, ο οποίος σκόραρε και το γκολ της ομάδας του στην κανονική διάρκεια και το τελευταίο πέναλτι, ενώ μοιραίος αποδείχθηκε για τους Σκωτσέζους ο Ράμσεϊ, ο οποίος έχασε το δικό του πέναλτι (το μόνο από τα δέκα), έχοντας μάλιστα μπει λίγα λεπτά πριν τη λήξη των 120', μόνο και μόνο για να αναλάβει μια από τις εκτελέσεις.

Η εξέλιξη του αγώνα προκάλεσε «έκρηξη» χαράς στους παίκτες και στους οπαδούς της Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Αντίθετα, τεράστια ήταν η απογοήτευση για τους Σκωτσέζους, που πλησίασαν για ακόμη μια φορά στο όνειρο, αλλά όπως και το 2008, έχασαν ξανά στον τελικό -από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης τότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου