Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Ανέγερση νέου διδακτηρίου 2ου Γυμνασίου Αριδαίας Άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, είναι να ωριμάσει φάκελο τον οποίο θα καταθέσει στην ΚΤΥΠ ΑΕ

Ένα χρόνιο ζήτημα στέγασης σχολικής στέγης, οδεύει προς επίλυση. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, παραχωρήθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών και Εσωτερικών στο Δήμο Αλμωπίας, η κυριότητα τμήματος του τεμαχίου 406 (Φυτώριο), έκτασης 13 στρεμμάτων για την ανέγερση του νέου διδακτηρίου του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας.

Το 2ο Γυμνάσιο Αριδαίας έως σήμερα, στεγάζεται σε κτίριο το οποίο χρησιμοποιούταν στο παρελθόν για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού (Κόκκινη αποθήκη), το οποίο δεν καλύπτει τις σύγχρονες απαιτήσεις εκπαίδευσης.

Άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, είναι να ωριμάσει φάκελο τον οποίο θα καταθέσει στην ΚΤΥΠ ΑΕ, για την εκπόνηση μελέτης και τη χρηματοδότηση με άμεσο στόχο την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου διδακτηρίου, δίνοντας έμφαση, στη διασφάλιση και προστασία του περιβάλλοντος, τη βέλτιστη ενεργειακά απόδοση του κτιρίου και την πλήρωση όλων των κριτηρίων προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

Η Δημοτική Αρχή Αλμωπίας, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας προχωράει, εκμεταλλευόμενη κάθε δυνατότητα που παρουσιάζεται και σχεδιάζει την υλοποίηση ουσιαστικών έργων, τα οποία θα εκσυγχρονίσουν τις σχολικές υποδομές της Αλμωπίας.

1 σχόλιο:

  1. ΜΟΛΙΣ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΚΑ ..ΔΗΛΑΔΗ - ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΠΕΙ ΑΡΧΙΖΩ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ...ΖΗΣΕ ΜΑΗ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή