Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ !!! Κώστας Καραμανλής: ««Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη»

 

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκής», με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών». 

O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μίλησε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο εκδήλωσης της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκής», με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών»

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης προχώρησε σε μια σειρά επισημάνσεων για την προκλητική στάση της Τουρκίας και την ελληνική στάση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε: «Με εκπτώσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας δεν εξαγοράζεται η ειρήνη. Το αντίθετο. Οι εκπτώσεις τέτοιου είδους απλώς μεγαλώνουν την βουλιμία και εντείνουν τις ηγεμονικές επιδιώξεις και τον επεκτατισμό των γειτόνων. Η στάση αυτή, της σταθερής γραμμής υπεράσπισης και προβολής των εθνικών θέσεων χαρακτηρίζεται ενίοτε επικριτικά ως λογική της ακινησίας. Αν όμως η δήθεν κινητικότητα, δηλαδή η μετακίνηση από πάγιες εθνικές θέσεις οδηγεί σε αντιλήψεις συμβιβασμού με τις μονομερείς και διαχρονικά αυξανόμενες τουρκικές αξιώσεις, το επιχείρημα είναι και έωλο και επικίνδυνο».


1 σχόλιο: