Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Διοργάνωση ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού: «ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ»

Η Αντιδημαρχία Παιδείας Δήμου Αλμωπίας και η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον ΟΕΦΕ και τον ΣΕΦΚΠ, στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων διοργανώνει ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο: ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της LABORA Σύμβουλοι Εκπαίδευσης (www.labora.gr). Ομιλητής ο Δρ. Κότιος Κωνσταντίνος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Καριέρας, συγγραφέας και ιδρυτής της LABORA.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει αναλυτική και στοχευμένη ενημέρωση για τα τμήματα του μηχανογραφικού και τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο. Ενδεικτικά οι θεματικές που θα αναλυθούν είναι οι εξής:

· οι νέες αλλαγές στο Λύκειο (ελάχιστη βάση εισαγωγής, συντελεστές βαρύτητας, υπολογισμός μορίων με παραδείγματα κ.ά.)

· επαγγέλματα του μέλλοντος με τα νέα δεδομένα της πανδημίας

· επαγγελματικές προοπτικές τμημάτων στο σύνολο τους μέσω μιας έξυπνης παρουσίασης και διαχωρισμού των τμημάτων σε ομάδες

· διαφορές και ομοιότητες μεταξύ των τμημάτων, πορεία των βάσεων και νέα δεδομένα

· αναφορά σε βασικές εγκυκλίους (μετεγγραφές, ειδικές κατηγορίες κ.λπ.

· ορθή μεθοδολογία συμπλήρωσης μηχανογραφικού

· ερωτήσεις κοινού και επίλυση αποριών

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17/06/2022, στις 19:00 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2384350235 – 265.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου