Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΣΦΟΔΡΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

🟢
Στα χωριά που χτυπήθηκαν από την προχθεσινή σφοδρή χαλαζόπτωση βρέθηκε χθες Σάββατο απόγευμα ο Γιώργος Καρασμάνης. Στις κοινότητες Σταυροδρόμι, Εσώβαλτα και Ακρολίμνη, που στις 9.30’ το βράδυ της Παρασκευής υπέστησαν τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής με το χαλάζι - επί 20 και πλέον λεπτά – να σφυροκοπά δέντρα και καλλιέργειες.
🟤


Οι ζημιές που προκλήθηκαν ισοδυναμούν με ολοκληρωτική καταστροφή στα ροδάκινα, τα νεκταρίνια
, τα βερίκοκα, – στα οπωροφόρα δηλαδή που ήταν στο στάδιο της συγκομιδής – και στα στάρια, τριφύλλια κλπ και μετά από μέρες σε δαμάσκηνα, συμπύρινα, και αργότερα σε καλαμπόκια .

🟡














Ο πρώην Υπουργός βίωσε για ακόμη μια φορά την απόγνωση αυτών των ανθρώπων, τη απελπιστική οικονομική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν χάνοντας ¨εν μια νυκτί¨ σοδειά, εισόδημα και δυνατότητα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους. Και έγινε ο αποδέκτης της αγωνίας τους για την ¨επόμενη μέρα¨ καθώς, πέρα από τη χαμένη παραγωγή και τον εισόδημά τους, είναι υποχρεωμένοι σε νέες δαπάνες για να περισώσουν τα δέντρα τους και να τα προστατέψουν από φυτασθένειες που απειλούν να τα αφανίσουν ολοσχερώς.
🔵
Ο Γιώργος Καρασμάνης διαβεβαίωσε τους κατεστραμμένους καλλιεργητές που βρέθηκαν στο επίκεντρο της θεομηνίας ότι δεν μπορούν να αμφισβητηθούν επ’ ουδενί ούτε η έκταση ούτε το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν η οποία καλύπτεται πλήρως από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος και θα προχωρήσει στα αυτονόητα: Σε άμεση καταγραφή όλων των ζημιών, σε σωστές εκτιμήσεις και σε δίκαιες αποζημιώσεις. Άλλωστε, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια η Κυβέρνηση έχει στηρίξει τον ΕΛΓΑ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ακριβώς για να μπορεί να ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις του. Υπογράμμισε δε για ακόμη μια φορά την αδήριτη, την επιτακτική ανάγκη το σύστημα ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής να ισχυροποιηθεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ώστε να καλύπτει τα πάντα. Ο παραγωγός να αισθάνεται σιγουριά και βεβαιότητα ότι έχει ¨δίπλα¨ του ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό ασφαλιστικό Οργανισμό που θα εγγυάται την προστασία της παραγωγής τους και το εισόδημά του.
☑️
Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Καρασμάνης τους διαβεβαίωσε ότι, όπως πάντα, θα είναι κοντά τους για να σταθούν όρθιοι και σ’ αυτή τη σκληρή δοκιμασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου