Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Χανού «Ερωτευμένος Καίσαρ»


Στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, η παρουσίαση του βιβλίου «Ερωτευμένος Καίσαρ» του δημοσιογράφου και συγγραφέα Παναγιώτη Χανού.

Δόθηκε έτσι η ευκαιρία της γνωριμίας

με τον συγγραφέα, της παρουσίασης από τον ίδιο όσων γεγονότων και καταστάσεων τον ενέπνευσαν και τον οδήγησαν στο γράψιμο του βιβλίου, αλλά και το πώς νοιώθει πλέον με το τελικό αποτέλεσμα και την μέχρι τώρα αποδοχή του βιβλίου από τους συγγραφικούς – λογοτεχνικούς κύκλους και το αναγνωστικό κοινό.

Επίσης, ήταν μια ευκαιρία προσέγγισης κι ανάλυσης του βιβλίου μέσα από τη ματιά, την αίσθηση και την κρίση των εξαίρετων παρουσιαστών του βιβλίου.


Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο χαιρετισμό της καλωσόρισε, συγχάρηκε κι ευχαρίστησε τον συγγραφέα κι όλους τους συντελεστές που ανέλαβαν να ταξιδέψουν τον «Ερωτευμένο Καίσαρα» και στη Σκύδρα. Σημείωσε ότι οι παρευρισκόμενοι αναμένουν ν΄ακούσουν μ΄ενδιαφέρον και να συζητήσουν με τον συγγραφέα και τους ομιλητές. Εξήρε το γεγονός ότι μέρος των εσόδων του βιβλίου προσφέρεται υπέρ του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και πως θα υπάρχει επικοινωνία για την επανάληψη της παρουσίασης.Ευχήθηκε υγεία σ΄όλους και καλή συνέχεια.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών Μαρία Λαγομάτη η οποία μίλησε για τον συγγραφέα και το βιβλίο κι έκανε μια σύντομη αναφορά στους σκοπούς, στις πρωτοβουλίες και στις δράσεις του Συλλόγου.

Στη συνέχεια για το βιβλίο μίλησε ο συγγραφέας και οι:

Ο Φώτης Κουτσαμπάρης δημοσιογράφος, ποιητής και συγγραφέας, που είχε παράλληλα το ρόλο του συντονιστή της παρουσίασης.

Ο Πέτρος Μπέσπαρης φιλόλογος, ιστορικός και λογοτέχνης, κι

Ο Ιωάννης Παπαλαζάρου συγγραφέας, εκπαιδευτικός.

Ακόμη η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Νίκη Ποζίδου διάβασε με τον συγγραφέα αποσπάσματα του βιβλίου με τη μουσική συνοδεία από τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του Δήμου Σκύδρας Αλέξανδρο Βασιλειάδη.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Σκύδρας Ιωάννα Βέργου.

Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης ο συγγραφέας ευχαρίστησε τη Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο για τη φιλοξενία και για τις ευχές τους όπως κι όλων των παρισταμένων ώστε το βιβλίο να έχει πολλές επανεκδόσεις και ν΄αποτελέσει τη βάση κινηματογραφικού ή θεατρικού έργου.

Τέλος, ας υπογραμμιστεί και υπενθυμιστεί ότι το ιστορικό μυθιστόρημα του Γιαννιτσιώτη συγγραφέα μας έχει βραβευτεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Culture 4All – Πολιτισμός για Όλους» και την Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών στο πλαίσιο πανελλήνιας πρόσκλησης προς συγγραφείς με θέμα «Μόρια Λέσβου, 2.500 χρόνια ιστορίας» τον Ιανουάριο 2019 κι ότι έχει χαρακτηριστεί από κριτικούς κι αναγνώστες ένα από τα πιο συναρπαστικά μυθιστορήματα της τελευταίας πενταετίας, κι αυτό το καθιστά ακόμη πιο σημαντικό κι ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου