Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Στις Τοπικές Κοινότητες Αλμωπίας και Έδεσσας που χτυπήθηκαν από το χαλάζι ο Διονύσης Σταμενίτης

Στις περιοχές του Νομού Πέλλας που χτυπήθηκαν από το χαλάζι της περασμένης Κυριακής βρέθηκε σήμερα, 03 Ιουνίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Συγκεκριμένα ο Βουλευτής επισκέφθηκε τις Τοπικές Κοινότητες Όρμας, Μεγαπλατάνου και Σαρακηνών του Δήμου Αλμωπίας και Σωτήρας του Δήμου Έδεσσας, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους παραγωγούς για τις ζημιές που προκλήθηκαν, για το εύρος και το ποσοστό επηρεασμού του καρπού.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε ότι ήδη από το πρωί της περασμένης Δευτέρας έχει επικοινωνήσει με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ και την προϊσταμένη του τοπικού υποκαταστήματος στη Βέροια, έχει ζητήσει την άμεση κινητοποίηση των διαδικασιών, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει με τις αυτοψίες από κλιμάκια του Οργανισμού ενώ πρόσθεσε ότι βασικό αίτημα είναι η τάχιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας (αναγγελία, εκτίμηση, έκδοση πορισμάτων και καταβολή των αποζημιώσεων). Άλλωστε όπως τόνισε ο κ. Σταμενίτης τα τρία τελευταία χρόνια, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ, διορθώνοντας τις παθογένειες των περασμένων ετών, μεριμνά για τη δίκαιη και άμεση αποζημίωση των παραγωγών, με τον Οργανισμό να έχει συντομεύσει τους χρόνους καταβολής των αποζημιώσεων και να έχει αποκαταστήσει το καθεστώς αποζημιώσεων με εφάπαξ καταβολή τους και όχι τμηματικά όπως συνέβαινε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο:

  1. TO XAΛAZI EINAI ZHMIA ΠOY KAΛYΠTEI O EΛΓA. MHN ΠOYΛAΣ KAΘPEΦTAKIA ΣTOYΣ IΘAΓENEIΣ. ΓIATI ΣYNAΔEΛΦOI TETOIOΣ PAΓIAΔIΣMOΣ; TON AKOYTE ΣAN XANOI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή