Σάββατο 4 Ιουνίου 2022

Λάκης Προκοπίδης : Η δημοτική αρχή Αλμωπίας απαξιώνει τους δημότες της !!!

Στις 31-5-2022 συνεδρίασε , η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμωπίας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, τόνισα μεταξύ των άλλων: "Απαξιώνεται η λειτουργία της Επιτροπής και κατ επέκταση απαξιώνονται οι δημότες, που διαπιστώνουν ότι, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της καθημερινότητάς που τους απασχολουν αλλά ούτε καν συζητιούνται στην καθ ύλην αρμόδια Επιτροπή, καθώς οι συνεδριάσεις δεν γινονται όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό αλλά και εγγραφονται στην ημερήσια διάταξη, θεματα χαμηλού ενδιαφέροντος.

Στις αρμοδιότητες της Επιτροπής, με βάση τον Κανονισμό, μεταξύ των άλλων αναφέρονται σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον αστικό ιστό της πόλης και των Τοπικών Κοινοτήτων.
Αστικό ιστό σε μια πόλη, στην πρωτεύουσα του Δήμου, που δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα στον επισκέπτη. Μιά πόλη άχρωμη, χωρίς να διαθέτει ένα σημείο αναφοράς. Μια πλατεία εγκαταλελειμένη, που το μοναδικό που ξεχωρίζει, το συντριβάνι, δεν λειτουργεί. Εχω ζητήσει πολλές φορές, την ανάδειξη μέρους του ποταμού που διασχίζει το κέντρο της πόλης, ώστε η πλατεία να αποκτήσει χρωμα και να αναδειχθεί. Έτσι το κέντρο της πόλης, θα γίνει πιο ελκυστικό για τους επισκέπτες. Βασικός στόχος του Δήμου θα πρέπει να είναι η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και η επιμήκυνση της παραμονής τους, σε συνδιασμό με την παραμονή τους στη Λουτρόπολη.
Για τα θέματα της καθημερινότητας, η κατάσταση είναι τραγική. Απαγορευτική η διέλευση πεζών από τις καταλήψεις πεζοδρομιών. Προβληματική η κυκλοφορία των οχημάτων. Δρόμοι στο σκοτάδι και οι λακούβες θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή οδήγηση των συνδημοτών μας...".

2 σχόλια: