Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδης με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου με τον οποίο και συζήτησαν για σειρά θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Κέντρο στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Αρχικά ο Βουλευτής ζήτησε την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στην Πέλλα με προσωπικό προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα περιστατικά που προκύπτουν, εκμεταλλευόμενοι και τη γνώση που υπάρχει σήμερα, μετά από 2 και πλέον χρόνια πανδημίας.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε επίσης την ενίσχυση των μονάδων με νέα οχήματα ώστε να αυξηθεί και να ανανεωθεί ο στόλος που ήδη επιχειρεί στην ΠΕ Πέλλας. Σε αυτό το ζήτημα τόνισε ότι μπορεί να συνδράμει και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ, πάντα στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΕΚΑΒ και έπειτα από αίτημά του. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη προμήθειας ενός ασθενοφόρου για τη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την ανάγκη ανακαίνισης του κτιρίου που εδράζεται το ΕΚΑΒ στην Έδεσσα, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Για το ζήτημα έχει ήδη συνταχθεί σχετική μελέτη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εξετάζονται οι διαθέσιμοι μηχανισμοί χρηματοδότησης.

Τέλος, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για το αίτημα του ΕΚΑΒ Γιαννιτσών για έναν οικίσκο isobox, όπως του είχε τεθεί από το προσωπικό σε προηγούμενη επίσκεψή του στον Τομέα. Για το ζήτημα ο Λάκης Βασιλειάδης έχει απευθυνθεί στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και μετά από συντονισμένες ενέργειες, ο οικίσκος θα παραδοθεί το επόμενο διάστημα και αναμένεται να εξυπηρετήσει λειτουργικές ανάγκες του προσωπικού.

Ο Βουλευτής δήλωσε πως ο κ. Παπαευσταθίου με την εμπειρία του αλλά και τη γνώση των ζητημάτων της Πέλλας, την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα, τον ενημέρωσε διεξοδικά για όλα τα θέματα, παρουσιάζοντάς του σαφή χρονοδιαγράμματα για την επίλυσή τους. Συμφώνησαν πως η σωστή και ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ είναι θεμελιώδης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και για να επιτευχθεί χρειάζεται σχεδιασμός, διαρκής βελτίωση και συνεργασία όλων, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε «Δεν αρκεί να ευχαριστούμε τους ήρωες διασώστες στις δύσκολες ώρες, αλλά να είμαστε δίπλα τους καθημερινά και να συνδράμουμε στο έργο τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου