Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Μπράβο στα παιδιά και τους καθηγητές τους!


 Ι. Τζαμτζής: Τέτοιες εκδηλώσεις οραματιζόμουν όταν εγκαινίαζα το θέατρο.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά παρακολούθησα χθες βράδυ, στο ανοικτό θέατρο Μαυροβουνίου, την εκδήλωση των Γυμνασίων Καλής, Σκύδρας, Πετριάς και των Λυκείων Καλής και Σκύδρας με αφορμή την επέτειο μνήμης για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

.

Όταν το 1997, ως Δήμαρχος Σκύδρας, εγκαινίαζα το θέατρο αυτό, είχα στο νου μου εκδηλώσεις αυτού του επιπέδου και για το λόγο αυτό συγχαίρω το συντονιστή της εκδήλωσης, Παύλο Περπερίδη, τους καθηγητές και φυσικά τις μαθήτριες και τους μαθητές για την εξαιρετική δουλειά.

Όπως τόνισα και στον χαιρετισμό μου, εχθές, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω διπλά διότι δεν μας αφήνουν να ξεχάσουμε, φροντίζουν για την εθνική μας αυτογνωσία και ανακαλούν στην ψυχή μας αισθήματα συγκίνησης, ιδιαίτερα για εμάς που διατηρούμε μνήμες  από τους πρόσφυγες πρώτης γενιάς.

       Είναι αμέτρητες οι φορές που οι Έλληνες ταλαιπωρήθηκαν, έχυσαν το αίμα τους, αίμα αθώο, παλικαρίσιο, για να κρατήσουν την πατρίδα δοξασμένη και τις αξίες της αμόλυντες. 

Όταν οι νέοι συναισθάνονται και τιμούν τους αγώνες των προγόνων τους, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο.

Χθες βράδυ, είδα τα παιδιά μας να γίνονται κρίκοι μιάς αδιάσπαστης ιστορικής αλυσίδας, φορείς ιερών παραδόσεων και απόγονοι ηρώων. Να κάνουν το καθήκον τους με σεβασμό και προσήλωση στις αξίες, που τους κληροδότησαν οι μακρινοί τους πρόγονοι, και  ενδυνάμωσαν οι γονείς και οι άξιοι δάσκαλοί τους.

Μπράβο στα παιδιά!

Θερμότατα συγχαρητήρια στους καθηγητές και τους γονείς!

 

Ιορδάνης Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου