Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Αριδαίας με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Δημοκρατίας Πέλλας - Συμμετοχή προέδρων και μελών για ανάδειξη τοπικών προβλημάτων και εύρεση λύσεων


Με στόχο τον εντοπισμό των καίριων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Αριδαίας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σε κλίμα ενεργού διαλόγου, η συνάντηση ανάμεσα στον Εμπορικό Σύλλογο Αριδαίας και τη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Νέας Δημοκρατίας του Ν. Πέλλας. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, παρουσία των κ.κ. Θ. Ουραηλίδη, Πρόεδρου της Επιτροπής και των μελών της, Γ. Γκλαβάκη, Πρόεδρου Εμπορικού Συλλόγου, καθώς και της κας Χ. Πέγιου, Πρόεδρου της ΔΗΜΤΟ Αλμωπίας.

 

Κατά τη συζήτηση, αναφορά έγινε στο κλείσιμο παραρτημάτων δημόσιων υπηρεσιών και ιδιωτικών οργανισμών, όπως είναι η εφορία και το υποκατάστημα της Eurobank στην πόλη, καθώς και στην έντονη ανησυχία που έχουν οι κάτοικοι της Αριδαίας για το δυνητικό κλείσιμο κι άλλων λειτουργικών καταστημάτων. Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο επιτακτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι κι επιχειρήσεις της Αριδαίας με συνεχείς διακοπές ρεύματος και στην αδυναμία δημιουργίας υποδομής για την παροχή φυσικού αερίου.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος ανέδειξε κι ένα ακόμη πρόβλημα, το οποίο εκτείνεται στα όρια του νομού και δεν είναι άλλο από τη σύνδεση του τόπου με την Εγνατία, το οποίο δημιουργεί επιπλέον εμπόδια στις επιχειρήσεις και μειώνει τη δυνατότητά τους για εξωστρέφεια και ανάπτυξη.

 

Όλα τα παραπάνω, έρχονται να ενισχύσουν κι εκείνα τα προβλήματα που βαραίνουν κι άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και της ενέργειας (π.χ. ρήτρα αναπροσαρμογής), καθώς και υπολοίπων αγαθών, απόρροια του πολέμου, όπως συζητήθηκε στη συνάντηση.

 

Από τη συζήτηση δεν έλειψε η αναφορά σε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Συλλόγου, με διευκρινιστικές επιστολές και διαμαρτυρίες προς τα αρμόδια γραφεία, ενώ ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Γ. Γκλαβάκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με τους τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και στην προθυμία τους να βοηθήσουν όποτε υπάρχει ανάγκη.

 

Από πλευράς της η Νομαρχιακή διαβεβαίωσε τα μέλη του Συλλόγου ότι θα γνωστοποιήσουν περαιτέρω τα συγκεκριμένα προβλήματα στα αρμόδια όργανα, ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις.

23 Ιουλίου 2022

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου