Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Όταν αρχίσει να βλεπει κάποιος ΄΄δάκτυλα΄΄ τοτε πρεπει να ψαχτεί από που μπάζει !!! Ρωσικός «δάκτυλος» για την πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι; Δημοσίευμα-«φωτιά» για τη Λέγκα

 

Πολιτικό «σεισμό» προκαλεί στην Ιταλία δημοσίευμα της εφημερίδας La Stampa, βάσει του οποίου η ρωσική πρεσβεία στη χώρα ρωτούσε την ακροδεξιά Λέγκα, υπό τον Ματέο Σαλβίνι, εάν πρόκειται να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση συνασπισμού του -παραιτηθέντος πλέον- πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.Το κόμμα της Λέγκα είχε επαφές στο παρελθόν με υψηλόβαθμους διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη.

Η εφημερίδα του Τορίνου γράφει σήμερα ότι στα τέλη Μαΐου ο Αντόνιο Καπουάνο, σύμβουλος διεθνών σχέσεων του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, συναντήθηκε με τον διπλωμάτη της ρωσικής πρεσβείας στην Ιταλία, Όλεγκ Κοστιούκοβ.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε στοιχεία και έγγραφα που, όπως γράφει, προέρχονται από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και προσθέτει ότι ο Κοστιούκοβ, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, «ρώτησε τον Καπουάνο εάν η Λέγκα εννοούσε να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι».

Ο επικεφαλής του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, ζήτησε άμεσα να δοθούν όλες οι πρέπουσες εξηγήσεις «για να εξακριβωθεί αν η Ρωσία έριξε την κυβέρνηση Ντράγκι».

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, από την πλευρά τυ, απάντησε ότι «πρόκειται για ανοησίες» και ότι «είναι το γνωστό, φανταστικό σενάριο, με κύρια στοιχεία τον Πούτιν, τον φασισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό».

Ο Φράνκο Γκαμπριέλι, τέλος, υφυπουργός παρά την προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης, από τον οποίο εξαρτώνται οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, τόνισε ότι «τα όσα αναφέρονται στο άρθρο της La Stampa, σχετικά με στοιχεία που μπορεί να έχουν ως πηγή τις υπηρεσίες πληροφοριών -όπως αποσαφηνίσθηκε και στο παρελθόν- στερούνται κάθε βάσης».

Η Ιταλία οδηγείται σε πρόωρες εκλογές την 25η Σεπτεμβρίου κατόπιν της παραίτησης του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι εν μέσω της κυβερνητικής κρίσης που πυροδότησε το Κίνημα 5 Αστέρων και ενέτεινε η Λέγκα του Σαλβίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου