Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Γιωργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ «ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ»

‼️ Με αφορμή τον απόηχο από την εκδήλωση – Γιορτή του Κερασιού στον Αρχάγγελο Αλμωπίας χθες βράδυ και τον σύντομο χαιρετισμό του Γιώργου Καρασμάνη, τις αναφορές του στις συνεχείς διαχρονικές προσπάθειές του να δρομολογήσει την υλοποίηση έργων αναβάθμισης και ανάπτυξης του Νομού μας και, τέλος, η δήλωσή του ότι μοναδική του επιθυμία και στόχος είναι να συνεισφέρει στη ζωή του τόπου μας, βρέθηκαν κάποιοι – είτε από άγνοια, είτε από επιλεκτική… αμνησία - να αμφισβητήσουν αυτό το έργο.
✅Είναι συνεπώς επιβεβλημένη μια απάντηση:
👉Ο πρώην Υπουργός δεν οικειοποιείται έργα ή προσπάθειες άλλων, αλλά βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία – και πολλές φορές μοναχικά – δίνοντας τις δικές του μάχες για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Και η απόδειξη – μια απ’ όλες – έρχεται από το μακρινό 2005 και από ένα επίσημο δελτίο τύπου:
📂 Γιαννιτσά, 18/3/2005
Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΠΑΑΧ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΡΟΥ
Σήμερα, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2005, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να συζητηθούν θέματα που απασχολούν το νομό Πέλλας και ειδικά την έγκριση προγραμμάτων για τον ορεινό όγκο (ΟΠΑΑΧ).
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Γενικός Γραμματέας προγραμματισμού και εφαρμογής του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.
Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής του νομού μας Γ. Καρασμάνης, ο οποίος ζήτησε για μία ακόμη φορά να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά προγράμματα για το νομό Πέλλας, ένα νομό υποβαθμισμένο με τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και σε βασικά αναπτυξιακά έργα.
Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίσθηκε η έγκριση των παρακάτω έργων ειδικά για τους Δήμους Εξαπλατάνου και Κύρρου.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ:
1. Διαμόρφωση χώρου γιορτής κερασιού και πατάτας Δ.Δ. Αρχαγγέλου – Δ.Εξαπλατάνου
Προϋπολογισμός έργου: 149.300,49 Ευρώ
2. Διαμόρφωση χώρου γιορτής τυριού Δ.Δ. Θεοδωρακείου – Δ.
Εξαπλατάνου
Προϋπολογισμός έργου: 148.000,46 Ευρώ
3. Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας στο Δ.Δ. Εξαπλατάνου – Δ. Εξαπλατάνου
Προϋπολογισμός έργου: 381.200 Ευρώ
4. Αντικατάσταση Εσωτερικού Ύδρευσης στο Δ.Δ. Θεοδωρακείου – Δ. Εξαπλατάνου
Προϋπολογισμός έργου: 448.400 Ευρώ
5. Κρασπεδώσεις – Πεζοδρομήσεις στον οικισμό του Εξαπλατάνου – Δ.Εξαπλατάνου
Προϋπολογισμός έργου: 374.060 Ευρώ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΡΡΟΥ:
6. Μερική αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Δ.Δ. Μυλότοπου – Δ. Κύρρου
Προϋπολογισμός έργου: 440.000 Ευρώ
7. Ανάπλαση Κεντρικού Ιστού Οικισμού Αραβήσσου – Δ. Κύρρου
Προϋπολογισμός έργου: 445.000 Ευρώ
8. Μερική Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Δ.Δ. Αραβήσσου – Δ. Κύρρου
Προϋπολογισμός έργου: 440.000 Ευρώ
Ειδικά για το έργο της «Βελτίωσης Αγροτικής Οδοποιίας Σύνδεσης Οικισμού Κρώμνης με Κτηνοτροφικό Πάρκο – Δ. Κύρρου» με προϋπολογισμό 434.070,15 Ευρώ, το οποίο δεν εγκρίθηκε, ο κ. Γ. Καρασμάνης δηλώνει ότι θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε να εγκριθεί με τη νέα πρόταση του Υπουργείου, αφού αυτό δεν ήταν δυνατό σήμερα λόγω ελλείψεων στο σχετικό φάκελλο.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
🟦Ως υστερόγραφο μια απλή ερώτηση στους καλοθελητές που δήθεν δυσανασχετούν γιατί – λένε – ότι όλα αυτά τα έργα γίνονται μόνον για τους αγρότες:
🟩Αυτά τα σχεδόν 2.826.000 ευρώ πήγαν όλα στους αγρότες; Σ΄αυτά τα έργα δεν δούλεψαν εργάτες, μηχανικοί, εργολάβοι, προμηθευτές, καταστήματα; Δεν έπεσαν χρήματα στην τοπική αγορά και την τοπική κοινωνία;
🟨Προς τί λοιπόν οι… ¨ανησυχίες¨ των καλοθελητών. Και πού αποσκοπούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου