Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Δ. Σταμενίτης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί ολοκληρωμένο σχέδιο ως απάντηση στις προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα»

Στη συνέχεια της συζήτησης για το μέλλον του Αγροδιατροφικού Τομέα που διεξήχθη την Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, πραγματοποίησε την τοποθέτηση του, ως εισηγητής από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Στο κύριο μέρος της εισήγησης

του ο Βουλευτής επικεντρώθηκε στο πως και σε ποιο βαθμό μπορούν να συνδεθούν όσα η μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς και της Ernst Young Ελλάδος εντοπίζουν ως τα μεγάλα προβλήματα του αγροδιατροφικού τομέα με όσα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιεί και σχεδιάζει να εφαρμόσει για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα συνολικά. Σύμφωνα με τον Βουλευτή, τα τρία τελευταία χρόνια η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ απαντά με συγκεκριμένες δράσεις, μέτρα και πολιτικές και αντιμετωπίζει ζητήματα όπως:

1. Ο κατακερματισμός των ιδιοκτησιών, που έχει ως αποτέλεσμα τη μικρή διαπραγματευτική δύναμη των μεμονωμένων παραγωγών και απουσία οικονομιών κλίμακος.

2. Η αλόγιστη χρήση των υδάτινων πόρων.

3. Η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών και οι παγκόσμιες τάσεις που στοχεύουν στην σύνδεση των καταναλωτικών συνηθειών με φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα.

4. Η ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού και η είσοδος νέων αγροτών στον πρωτογενή τομέα και η κατάρτιση με σκοπό την ανάπτυξη νέων καλλιεργειών

5. Και τέλος, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Βουλευτήςς συνεχάρη τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά για την πρωτοβουλία της συζήτησης σχετικά με τον αγροδιατροφικό τομέα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που βασίζεται στην αγροτική οικονομία και η σημερινή κυβέρνηση εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική αξιοποίησης των δυνατοτήτων του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα με στόχο την ανάδειξή του ως έναν από τους κεντρικούς πυλώνες ανασυγκρότησης της χώρας και αλλαγής του οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτηση του Βουλευτή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου