Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε - «Δεν έχει καμία ζωτική ένδειξη»

 Θύμα πυροβολισμών έπεσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφωνούσε σε ανοικτή εκδήλωση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) στην πόλη Νάρα, κοντά στο Κιότο.

Ένας άνδρας εφοδιασμένος με «χειροποίητο»

, σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ, τουφέκι φέρεται να άνοιξε πυρ πισώπλατα καθώς ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας εκφωνούσε προεκλογική ομιλία.

Πρόκειται για άνδρα 42 ετών, πρώην στρατιωτικός του πολεμικού ναυτικού, ο οποίος συνελήφθη και το όπλο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε από την αστυνομία.

Το πυροσβεστικό σώμα της πόλης επιβεβαίωσε ότι ο Άμπε, ο οποίος υπηρέτησε στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας (2006-2007, 2012-2020) δεν είχε καμία ζωτική ένδειξη, βρισκόταν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής ανακοπής», όταν ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο, χρησιμοποιώντας την ορολογία των ιαπωνικών αρχών όταν ο θάνατος κάποιου μένει απλά να διαπιστωθεί από ιατροδικαστή.

Δύο γυναίκες που υπήρξαν μάρτυρες του συμβάντος είπαν στο Ιαπωνικό δίκτυο NHK ότι ο άνδρας πλησίασε τον Άμπε πισώπλατα την ώρα που εκφωνούσε την ομιλία του. Ακούστηκε ένας πρώτος πυροβολισμός, κατά τον οποίο δεν φαίνεται να τραυματίστηκε κανείς, είπαν οι μάρτυρες. Όταν ακούστηκε ένας δεύτερος πυροβολισμός, ο Άμπε έπεσε στο έδαφος.Κατά τον Ιάπωνα κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο κ. Άμπε υπέστη την επίθεση του ενόπλου περί τις 11:30 το πρωί (τοπική ώρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου