Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΠΡΟΣ : 1.  Κεντρική Διοίκηση ΕΛΤΑ

                  Απελλού 1

                  101 88 ΑΘΗΝΑ

 

             2.  Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων (ΕΕΕΤ)

                  Λ. Κηφισίας 60

                  151 25 ΑΘΗΝΑ

 

 Κοιν. :    Καρασμάνης Γεώργιος Βουλευτής Ν.Δ. Ν.ΠΕΛΛΑΣ

 Σταμενίτης Διονύσιος Βουλευτής Ν.Δ. Ν.ΠΕΛΛΑΣ

 Βασιλειάδης Βασίλειος Βουλευτής Ν.Δ. Ν. ΠΕΛΛΑΣ

 Τζάγκρη Θεοδώρα Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

 Μπάτση Χρήστο Δήμαρχο Δήμου Αλμωπίας

                                                               

                                                                                       Αριδαία, 7/7//2022

Αξιότιμοι  κύριοι  

 

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα μείζον θέμα για την πόλη της Αριδαίας που σχετίζεται με το κατάστημα ΕΛΤΑ της περιοχής. Η μείωση προσωπικού των ΕΛΤΑ, ως απόρροια συνταξιοδοτήσεων και προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης που υλοποίησε ο οργανισμός σας, έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην πόλη μας.

 

Συγκεκριμένα, όπως ήδη γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός του προσωπικού στο κατάστημα ΕΛΤΑ Αριδαίας, τόσο στο τμήμα διανομών, όσο και στα ταμεία εξυπηρέτησης. Ως προς τις διανομές, στο παρελθόν η πόλη εξυπηρετούνταν από δυο διανομείς,  σήμερα από μόλις έναν, όπου δυστυχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ελλιπές έως απογοητευτικό. Αποτέλεσμα είναι οι καθυστερημένες παραδόσεις που πολλές φορές ξεπερνάνε τον ένα μήνα και αφορούν σε κρίσιμα έγγραφα  ή ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.

 

Την ίδια στιγμή, το πρόβλημα εντείνεται  ακόμη περισσότερο με την ταυτόχρονη μείωση υπαλλήλου και στα ταμεία εξυπηρέτησης. Σήμερα, ο ένας και μοναδικός υπάλληλος που βρίσκεται στο ταμείο του καταστήματος καλείται να εξυπηρετήσει έναν σημαντικό αριθμό πολιτών που μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν από δυο υπαλλήλους. Παρόλο που και ο προϊστάμενος του καταστήματος λειτουργεί ενισχυτικά αυτό δεν είναι κάτι σταθερό γιατί έχει άλλα καθήκοντα να διεκπεραιώσει. Να τονίσουμε ότι στον φόρτο εργασίας του ταμία,   έχει προστεθεί και η εξυπηρέτηση τραπεζικών υποχρεώσεων των κατοίκων, απόρροια κλεισίματος της τράπεζας EUROBANK στην Αριδαία.

 

Για την ενημέρωσή σας, η πόλη της Αριδαίας αριθμεί πάνω από 7.000 κατοίκους και περισσότερες από 350 επιχειρήσεις, οι οποίες πλέον υπο-εξυπηρετούνται. Η ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Αλμωπίας εξυπηρετείται   από το ταμείο το εν λόγω καταστήματος . Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι για μια αγροτική και εμπορική περιοχή με τόσους κατοίκους, έχει αλλάξει σημαντικά η εμπειρία τους ως πελάτες από την εξυπηρέτηση που λαμβάνουν από τα ΕΛΤΑ.

 

Αντίστοιχη επιστολή με την παρούσα είχαμε στείλει προ μερικών μηνών στο τοπικό κατάστημα ΕΛΤΑ, χωρίς να λάβουμε κάποια  απάντηση.

 

Ζητάμε την άμεση ανταπόκρισή σας στο θέμα. Τα προαναφερθέντα ξεπερνούν την ανάγκη για βελτίωση της κατάστασης. Πρόκειται για ζωτικής σημασίας ανεπάρκεια και προβληματική λειτουργία του καταστήματος στο σύνολο.

 

Παρακαλούμε θερμά να λάβετε υπόψη σας όλα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η μη αντικατάσταση των υπαλλήλων που έχουν αποχωρήσει από το τοπικό κατάστημα και να επιληφθείτε της κατάστασης με την προσθήκη επιπλέον εργαζομένων σε θέσεις διανομέων και ταμείων.

 

Αναμένουμε την απάντησή σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

Με εκτίμηση

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                                                  Ο Γενικός  Γραμματέας

 

 

Γιώργος Γκλαβάκης                                                                                                          Κοτσίδης Στράτος

1 σχόλιο:

  1. ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ...ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΜΗ ΠΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή