Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα Fuel Pass 2 - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

 Εντός της ημέρας - εκτός απρόοπτου - αναμένεται να κάνει πρεμιέρα η εφαρμογή για τον Fuel Pass 2.

Πρόκειται για την πλατφόρμα όπου οι πολίτες θα κάνουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να λάβουν την επιδότηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα

.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε πρόσφατη συνέντευξή του αφήνοντας ανοικτό ένα μικρό παράθυρο ότι εάν η πλατφόρμα vouchers.gov.gr του Fuel Pass 2 δεν ανοίξει τελικά σήμερα, το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο θα είναι έτοιμη για τις αιτήσεις των πολιτών.

Οι πρώτοι που θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το επίδομα καυσίμων είναι οι ιδιοκτήτες οχημάτων με τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ το 0 και το 1. Σταδιακά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι ιδιόκτητες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους.

Εισοδηματικo κριτηριο

Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Έτσι για ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ για ένα παιδί τα 36.000 ευρώ για δύο παιδία τα 39.000 ευρώ, για τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και ούτω καθεξής με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών. Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,1 εκατομμύρια από τα 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτητών οχημάτων.

Προϋποθεσεις

Για να δοθεί η ενίσχυση, το φυσικό πρόσωπο θα δηλώνει σε σχετική πλατφόρμα στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση και επί του οποίου πρέπει να έχει κάποιο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου