Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Διονύσης Σταμενίτης : Υπογράφονται σήμερα οι εγκρίσεις έργων αγροτικής οδοποιίας ύψους 3,6 εκ. ευρώ

*Φωτογραφία αρχείου
Όπως με ενημέρωσε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδης, αναμένεται σήμερα η υπογραφή των εγκρίσεων για τα έργα αγροτικής οδοποιίας που αφορούν τους Δήμους του Νομού Πέλλας.

Πρόκειται για δημόσια έργα αγροτικής οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκ. ευρώ, με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία εντάσσονται στη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση Πρόσβασης σε Γεωργική Γη και Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις». Συγκεκριμένα τρείς (3) προτάσεις του Δήμου Αλμωπίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.077.434,58 εκ. ευρώ, τέσσερις (4) προτάσεις του Δήμου Σκύδρας, συνολικού 1.525.000,00 εκ. ευρώ και μια (1) πρόταση του Δήμου Πέλλας, προϋπολογισμού 992.330,20 ευρώ.
Εργαζόμαστε με στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και δεν χωρά αμφιβολία ότι ένα από αυτά είναι και αγροτικός μας τομέας.
Οι εγκρίσεις έργων αγροτικής οδοποιίας θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών της περιοχής μας και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού και πλήρους Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος των αγροτών μας αλλά και της τοπικής μας οικονομίας.
Για τα εγκριθέντα έργα είχα στενή συνεργασία τόσο με τους Δημάρχους όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε στις προτάσεις των Δήμων του Νομού Πέλλας, τις σημαντικές του παρατηρήσεις αλλά και τη βούληση αυτές τελικώς να εγκριθούν.
Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας και εργαζόμαστε για τις εγκρίσεις μεσαίων (έως 2,2 εκατ. ευρώ) εγγειοβελτιωτικών έργων που αφορούν αγωγούς μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές και συνοδά καινοτόμα έργα του ΠΑΑ 2023 -2027, αλλά και βέβαια του μεγάλου έργου κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου.
Σχετικά με τι εγκρίσεις είχα ενημερώσει με προηγούμενο δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/27062022-3/
Για τις ενέργειες μου σχετικά με το ζήτημα μπορείτε να ενημερωθείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://stamenitis.gr/11042022/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου