Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Συγκλονιστική Κατερίνα Στεφανίδη: Ασημένιο μετάλλιο με 4.75

 Ακόμη μια φορά μάς έκανε περήφανους η συγκλονιστική Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, περνώντας τα 4.75 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.
Η απίθανη Βίλμα Μούρτο από τη Φινλανδία στέρησε από την Κατερίνα Στεφανίδη το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παρότι έκανε εξαιρετικό αγώνα στον τελικό του επί κοντώ και πέτυχε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 4,75μ., είδε την 24χρονη Μούρτο να κάνει τον αγώνα της ζωής της και με 4,80μ. (οκτώ πόντους πάνω από το προηγούμενο ατομικό της και εθνικό ρεκόρ και 20 εκατοστά πάνω από την καλύτερη φετινή της επίδοση) να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Η Στεφανίδη ξεπέρασε τη θεωρητικά βασική αντίπαλό της, τη Σλοβένα Τίνα Σουτέι (επίσης με 4,75μ.), ανέβηκε για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση στο βάθρο και εξασφάλισε το 11ο μετάλλιό της σε μεγάλες διοργανώσεις (σε επίπεδο γυναικών), αλλά σίγουρα θα φύγει από την πρωτεύουσα της Βαυαρίας με γλυκόπικρη γεύση.
Η Κατερίνα ξεκίνησε εξαιρετικά, καθώς στην πρώτη της προσπάθεια πέρασε άνετα τα 4.55 μ. και συνέχισε με εξαιρετικό μομέντουμ, καθώς με την πρώτη πέρασε και τα 4.65.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου