Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Λάκης Προκοπίδης :Θα πετύχουμε, γιατί είμαστε το καινούριο που έρχεται

Δεκατέσσερις μήνες έχουν απομείνει μέχρι την διεξαγωγή των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής, που θα διοικήσει το δήμο Αλμωπίας, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι πολίτες του δήμου, θα βρεθούν για άλλη μια φορά μπροστά σε “διλήμματα”, που τίθενται παραμονές εκλογών. Διλήμματα, που πολλές φορές αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και δεν τους επιτρέπουν να έχουν ξεκάθαρο, το κριτήριο της επιλογής.
Κριτήριο επιλογής, με βάση τις δυνατότητες των υποψηφίων, να δώσουν λύσεις στα αυξημένα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά κυρίως την δυνατότητα να οδηγήσουν το Δήμο στην επόμενη ημέρα των προκλήσεων και των ευκαιριών.
Η αποκεντρωμένη λειτουργία των οργάνων διοίκησης του Δήμου και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών επιτευγμάτων, θα πρέπει να είναι το κυρίαρχο στοιχείο στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου διοίκησης του δήμου, στη μετά -Μπάτση εποχή, που βοηθούμενη και από το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε, στα πλαίσια της περίφημης “κυβερνησιμότητας”, δημιούργησε ένα συγκεντρωτικό τρόπο διοίκησης, απορρίπτοντας κάθε πρόταση για συναίνεση στη λειτουργία των οργάνων διοίκησης του δήμου.
Έχουμε μπροστά μας τεράστιες προκλήσεις, που αφορούν τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του νέου ρόλου που καλείται να διαδραματίσει στο διοικητικό χάρτη της πατρίδας μας.
Η διαμόρφωση ενός μακρόπνοου στρατηγικού σχεδιασμού, που θα απαντάει στις αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου, η αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών, η θεσμική θωράκιση στη λήψη των αποφάσεων, η αποκεντρωμένη λειτουργία, ο ουσιαστικός ρόλος των Τοπικών Κοινοτήτων, η ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων & μνημείων και η τοποθέτησή τους στη θέση που τους αξίζει και η μετεξέλιξη του δήμου σε έναν ελκυστικό προορισμό, θα πρέπει να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία της επόμενης ημέρας.
Η συναίνεση στη λήψη των αποφάσεων και οι απαραίτητες συνεργασίες που θα προκύψουν από έναν δημόσιο διάλογο, θα σηματοδοτήσουν την νέα εποχή στον Δήμο. Μόνο έτσι οι πολίτες, θα νοιώσουν εμπιστοσύνη στη διοίκηση του Δήμου και θα συμμετέχουν ενεργά σε πιθανές πρωτοβουλίες.
Το ουσιαστικό δίλημμα, των επερχόμενων εκλογών, είναι ποιος πληροί τις προϋποθέσεις και μπορεί να μετουσιώσει σε πράξη τις απόψεις και τα “θέλω” των συνδημοτών μας.
Ποιος μπορεί να οδηγήσει το Δήμο στην επόμενη ημέρα, που οραματιζόμαστε;
Όσοι διοίκησαν στο παρελθόν, απέδειξαν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο νέο μοντέλο διοίκησης και στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Αποτέλεσαν μια διοίκηση χαμηλών προσδοκιών, απογοητεύοντας τους πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι.
Να συνεχίσουμε, την πορεία διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών ή θα χαράξουμε μια νέα πορεία, που θα σηματοδοτεί, βαθιές μεταρρυθμιστικές αλλαγές στη λειτουργία του Δήμου. Αλλαγές, που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των οργάνων διοίκησης, σε ζητήματα της καθημερινότητας των συνδημοτών μας. Αλλαγές που θα συνοδεύονται από ρηξικέλευθες προτάσεις και υποστηρικτικές δράσεις.
Σε όλη την διάρκεια της θητείας μου ως δημοτικός σύμβουλος, είχα την δυνατότητα να προτείνω σημαντικές αλλαγές και ένα νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου. Πιο συμμετοχικό, πιο δημοκρατικό και με την αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου.
Σε αυτή την νέα προσπάθεια καθοριστικό ρόλο θα έχουν τα Τοπικά Συμβούλια. Πολλά ζητήματα των Τοπικών Κοινοτήτων, θα λύνονται τοπικά, άμεσα & γρήγορα και δεν θα απαιτείται η παρέμβαση των κεντρικών οργάνων διοίκησης του Δήμου.
Διανύουμε μια κρίσιμη και καθοριστική περίοδο. Θα βρεθούμε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις, τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Η επιλογή των προσώπων που θα επιλεγούν στις 8 Οκτωβρίου 2023, θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα, για την μετεξέλιξη του δήμου σε ένα σύγχρονο και πρωτοπόρο Δήμο.
Έχουμε όλα τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη παρουσία. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό για να το υλοποιήσει.
Θα πετύχουμε, γιατί είμαστε το καινούριο που έρχεται.
Χωρίς προαπαιτούμενα, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια, την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία και δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους συνδημότες.


5 σχόλια:

  1. αλήθεια ποιο καινούργιο 40 χρόνια φουρναρης του Πασχαλιδη πλακα μας κανεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πες μας εσύ, Ανώνυμος 11/8/22-12:24μ.μ., ποιό είναι το καινούργιο!!! Εκτός αν θέλεις να είμαστε με το παλαιό .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλιο και καινουριο δεν εχει δυστυχως ..με τετοιο κοσμο αυτα εχουμε ...ενα διμηνο ,μια βανα ,ενα κερασμα ,ενα χτυπημα στην πλατη κλπ ..επιπεδο υπο του μηδενός .

      Διαγραφή
  3. Ο Προκόπιος δήμαρχος τραγικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω λεω να βαλουμε εσενα ...αααα ξεχασα εισαι διχως προσωπο ..

      Διαγραφή