Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Παιδί που κατάπιε λουράκι ρολογιού !!!

 Το 3,5 ετών παιδί άνοιξε ένα συρτάρι και βρήκε ένα παλιό ρολόι, από το οποίο κατάπιε καταλάθος το λουράκι του.

Για τις στιγμές αγωνίας που έζησε η οικογένεια του μικρού Άγγελου, ο οποίος κατάπιε ένα λουράκι ρολογιού, μίλησε στο Mega ο πατέρας του μόλις 3,5 ετών αγοριού.
Όπως τόνισε, αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που το μικρό παιδί ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του, θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει μεγάλο κακό στο παιδί.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πατέρας του μικρού Άγγελου, το παιδί εντόπισε σε ένα συρτάρι ένα παλιό χαλασμένο ρολόι και το έβαλε στο στόμα του, με αποτέλεσμα να φράξει ο λαιμός του.
«Παίζαμε με το παιδάκι, η γυναίκα μου ήταν στην κουζίνα, κάποια στιγμή πάει στο δωμάτιο ανοίγει το συρτάρι, είχα ένα ρολόι χαλασμένο και το κατάπιε κατά λάθος» τόνισε χαρακτηριστικά ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας στο MEGA.
Ακολούθησαν στιγμές πανικού. Οι γονείς άκουσαν από το διπλανό δωμάτιο το παιδί τους να πνίγεται και να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Τότε, έντρομοι έτρεξαν κοντά του και με όση ψυχραιμία μπορούσαν να επιστρατεύσουν και προσπάθησαν να βρουν τη λύση.
«Τον χτυπούσαμε στη πλάτη αλλά δεν έβγαινε. Ζητούσε νερό, του δώσαμε και το κατάπιε» συμπλήρωσε ο πατέρας του μικρού αγοριού.
Κάθε λεπτό που περνούσε ήταν κρίσιμο για τη ζωή του μικρού Άγγελου και ενώ το οξυγόνο του έπεφτε, ΕΚΑΒ και αστυνομία σε συνεργασία με διασώστες από το «Χαμόγελο του Παιδιού» έφτασαν σε μόλις δύο λεπτά για να μεταφέρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το παιδάκι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
«Ήμασταν πολύ αγχωμένοι, κατεβήκαμε κάτω και με τη βοήθεια της αστυνομίας, ανοίξανε τους δρόμους να φτάσουμε πιο γρήγορα» πρόσθεσε.
«Του άρεσε η περιπέτεια»
Η αγωνία για τους γονείς του αγοριού με την ώρα κορυφωνόταν. Μετά από μια σειρά εξετάσεων στον μικρό Άγγελο, οι γιατροί εντόπισαν πως το λουράκι είχε κατέβει στον οισοφάγο, η αναπνοή του μικρούλη γινόταν πλέον ανεμπόδιστα και ευτυχώς δεν χρειάστηκε κάποια επέμβαση.
«Κάνανε κάποιες εξετάσεις, είδαν ότι δεν ήταν στον λαιμό και είχε κατέβει κάτω, κάναμε ακτινογραφίες και ευτυχώς όλα πήγανε καλά».
Το λουράκι επανακτήθηκε όταν ο μικρούλης χώνεψε πλήρως το φαγητό του, με τους γονείς να παίρνουν ανάσα ανακούφισης, παρότι ο νεαρός το καταδιασκέδασε από την αρχή.
«Να πούμε ότι του άρεσε λίγο η περιπέτεια με την αστυνομία, το ασθενοφόρο κλπ. αλλά είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, θέλει πολλή προσοχή με τα παιδιά στο σπίτι» συμπλήρωσε χαριτολογώντας ο πατέρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου