Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Δ.Τ. Δ. Σταμενίτη: «Υπεγράφη η απόφαση όρων και κριτηρίων για το αγροτικό πετρέλαιο»

Υπεγράφη σήμερα από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο η απόφαση για τα κριτήρια και τους όρους επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του πετρελαίου κινητήρων που χρησιμοποιείται στη γεωργία.

Όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός, τα ποσά

επιστροφής θα πιστωθούν άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών. Δικαιούχοι της επιστροφής είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2Ο21 και 2Ο22, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δικαιούμενα ποσά, χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών. Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει. Επίσης, με ειδική διάταξη θεσπίστηκε το ακατάσχετο και ασυμψήφιστο του επιστρεπτέου ποσού με οφειλές προς το Δημόσιο, διασφαλίζοντας ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο τα δικαιούμενα ποσά Ε.Φ.Κ. Ενώ το ποσό που θα κατανεμηθεί αυξήθηκε από 60 σε 70 εκατομμύρια ευρώ.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Συνεπής στην προσπάθεια για ουσιαστική στήριξη των αγροτών μας η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επαναφέρει το μέτρο της επιστροφής του Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο ύστερα από 6 χρόνια. Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η παγκόσμια ενεργειακή κρίση στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών».

1 σχόλιο:

  1. αυτό το ανακοίνωσε ο Βεζυρόπουλος. και γράφτηκε παντου. εσύ τι είσαι αγροτικός ρεπόρτερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή