Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Φυτεία 2.000 δενδρυλλίων με «φυλάκιο», όπλα, ασυρμάτους και κάμερες !!!

Βίντεο-ντοκουμέντο από drone έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της Αστυνομίας, απεικονίζοντας τη μεγάλη χασισοφυτεία των 2.000 δενδρυλλίων που εντοπίστηκε σε δασική έκταση στα Βίλια.
Το κύκλωμα διέθετε -δίπλα από τις καλλιέργειες- αυτοσχέδιο κατάλυμα («φυλάκιο»), βαρύ οπλισμό, κάμερα νυχτερινής λήψης, συσκευή παρεμβολής σήματος, ασυρμάτους για ενδοεπικοινωνία αλλά και μεγάλες δεξαμενές ποτίσματος.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι η φυτεία φυλάσσεται από οπλισμένους άντρες. Γι΄ αυτό στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Στο «φυλάκιο» οι αστυνομικοί εντόπισαν τρία άτομα (που ενδεχομένως ήταν οι φροντιστές των δενδρυλλίων), ενώ στο σημείο υπήρχε ένα υποπολυβόλο Scorpion έτοιμο προς χρήση.


 Συνολικά συνελήφθησαν πέντε Αλβανοί (ανάμεσά τους δύο διευθυντικά στελέχη του κυκλώματος) και μία Γεωργιανή (σύντροφος ενός εκ των «διευθυντών»), σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε δικαστική απόφαση για πλαστογραφία. Στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε όπλο Beretta, με σφαίρες στο γεμιστήρα του.

Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί από υπάλληλο εταιρίας που το χρησιμοποιούσε με leasing. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα το έκλεψε και στη συνέχεια άλλαξε τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές του Νομού Αττικής, κατά την οποία εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 2.000 δενδρύλλια κάνναβης και οπλισμός

Συνελήφθησαν 6 μέλη του κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους

Στην αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο πολύμηνης, εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και περαιτέρω διακίνησής τους εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στο Νομό Αττικής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου