Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ :Θα θυμόμαστε! Γιατί λαοί χωρίς εθνική ιστορική μνήμη, είναι λαοί χωρίς μέλλον!

 Με το μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ναό Έδεσσας και την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού, με βαθύ σεβασμό, τιμήσαμε και φέτος την θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής. Στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώθηκε στη συνέχεια από το Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η ΜΠΙΓΑ» ανοίξαμε και σήμερα το ¨βιβλίο¨ της εθνικής μας μνήμης. Στις ¨σελίδες¨ εκείνων των αποφράδων ημερών της Γενοκτονίας των καθ’ ημάς Ελλήνων της Ανατολής, πριν από ακριβώς έναν αιώνα

.

🔲
¨Ζωντανέψαμε¨ ξανά ¨εικόνες¨ από τις εκατόμβες των θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας, από το ξεκλήρισμα οικογενειών, από τις λεηλασίες των περιουσιών τους, από τα απορφανισμένα παιδιά, από τους σακατεμένους, από εκείνους που επιβίωσαν, που κατάφεραν με χίλια βάσανα, περιπέτειες και κακουχίες να ζητήσουν και να βρουν καταφύγιο στη μάνα ελληνική γη, να σταθούν στα πόδια τους, να παλέψουν, να δημιουργηθούν από το μηδέν, ακόμη και να μεγαλουργήσουν.

🇬🇷
Θα κρατάμε πάντα ανοιχτό αυτό το ¨βιβλίο¨. Γιατί πάντα θα θυμόμαστε – και πιο πολύ και πιο έντονα, όταν φτάνουν στ’ αυτιά μας θρασύδειλες απειλητικές κραυγές από αμετανόητους νεοβαρβάρους.
🇬🇷
Θα θυμόμαστε! Γιατί λαοί χωρίς εθνική ιστορική μνήμη, είναι λαοί χωρίς μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου