Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Στον τελικό η Ελλάδα για τέταρτη φορά στην ιστορία πόλο !!!

 

Η Ελλάδα στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο γυναικών για τέταρτη φορά στην ιστορία της.Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου νίκησαν και την Ιταλία (12-9) και βάζουν πλώρη για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, καθώς θα παίξουν στον μεγάλο τελικό με την Ισπανία την Παρασκευή (9/9) με την Ισπανία.

Οι δύο ομάδες επέλεξαν κλειστή άμυνα ζώνης με παίκτρια ανάμεσα, προκειμένου να αποκόψουν την τροφοδότηση των αντίπαλων φουνταριστών, όπερ και έγινε. Οι περισσότερες επιθέσεις εκατέρωθεν ήταν “σκοτωμένες”, με την εθνική να βρίσκει λύσεις σε παίκτρια παραπάνω και με πέναλτι και να παίρνει δύο φορές προβάδισμα. Οι Ιταλίδες στο πρώτο οκτάλεπτο είχαν δύο χαμένες επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα κι ένα άστοχο πέναλτι από τη Μαρλέτα, αλλά βρήκαν ένα γκολ στα ίσια και ένα στην κόντρα και κράτησαν τον ημιτελικό σε ισορροπία.

Το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου ανήκε στην Ελενα Ξενάκη, η οποία πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ από τα 2μ., κέρδισε δύο αποβολές και ένα πέναλτι, με το οποίο η Ειρήνη Νίνου έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (4-2) στην ελληνική ομάδα.

Η “σετερόζα” προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η εθνική διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και μέσα σε δύο λεπτά στην τρίτη περίοδο έβαλε γερά θεμέλια νίκης. Μία άμεση εκτέλεση της Ελευθερίας Πλευρίτου σε παίκτρια παραπάνω, ένα γκολ της Πάτρα, που πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση της Μπανκέλι σε σουτ της Νίνου, και ένα γκολ της Βάσως Πλευρίτου μετά από εκπληκτική πάσα της Ξενάκη, διαμόρφωσαν το 9-5 και έδωσαν… φτερά στις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου