Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού έκανε αναλήψεις - ληστείες σε τράπεζες στα… ρεπό του

 

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον είχαν βάλει εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο και μάλιστα είχαν συστήσει ειδικό κλιμάκιο για τη σύλληψή του Υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού είναι ο 41χρονος ληστής τραπεζών που συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στο Περιστέρι.

Δύο ώρες πριν τη σύλληψή του ο 41χρονος είχε εισβάλει σε τράπεζα στον Κολωνό, απείλησε με πιστόλι τους υπαλλήλους και άρπαξε 8.000

ευρώ από τα ταμεία. Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν στο υποκατάστημα της τράπεζας και είδαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας κατάλαβαν αμέσως ποιος ήταν ο ληστής, παρότι είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ο λόγος ήταν ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον είχαν βάλει εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο και μάλιστα είχαν συστήσει ειδικό κλιμάκιο για τη σύλληψή του. Ο εντοπισμός του ήταν θέμα χρόνου. Ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού συνελήφθη στο Περιστέρι. Οι αστυνομικοί τον ταυτοποίησαν για πέντε ληστείες σε τράπεζες και μία σε ταχυδρομικό κατάστημα (ΕΛ.ΤΑ.).

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισέβαλε στα καταστήματα, έχοντας πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση καπέλο, χειρουργική μάσκα, γυαλιά ηλίου, κράνος, κουκούλα τύπου full - face και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία. Σε κάποιες περιπτώσεις ζητούσε να του παραδώσουν το χρηματικό ποσό αφού το τοποθετήσουν μέσα σε φάκελο. Στη συνέχεια εξανάγκαζε υπάλληλο να του ανοίξει τη διπλή θύρα ασφαλείας της κύριας εισόδου από την οποία και διέφευγε.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία και στη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε ως μέσο διαφυγής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : αεροβόλο πιστόλι το χρηματικό ποσό των 7.960 ευρώ (που είχε αφαιρέσει κατά τη ληστεία στον Κολωνό), υφασμάτινη μάσκα προστασίας, γυαλιά ηλίου και πλήθος ρουχισμού που χρησιμοποιούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου