Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Κατερινα Μαρκου: Ζούμε στη χώρα που θησαυρίζουν τα καρτέλ ενέργειας, τα καρτέλ των super markets, τα golden boys και οι κάθε λογής "σύμβουλοι" και για το λαό υπάρχουν μόνο "δύσκολοι χειμώνες", κάθε λογής επιδόματα και καραντίνες

Σε αντίθεση με εμάς η Γερμανία :

Γερμανία: Πακέτο-μαμούθ 65 δισ. ευρώ για στήριξη των νοικοκυριών ανακοίνωσε ο Σολτς
-300 ευρώ εφάπαξ στους συνταξιούχους
-200 ευρώ εφάπαξ στους φοιτητές
-Καθιέρωση επιδόματος ενέργειας που θα ενταχθεί στο στεγαστικό επίδομα αξαύνοντάς το στα 415 ευρώ. Παράλληλα ένταξη 2.000.000 πολιτών στο στεγαστικό επίδομα από 640.000 που είναι σήμερα
-Μετατροπή του γερμανικού κοινωνικού επιδόματος Hartz IV από 1ης Ιανουαρίου 2023 σε ένα λεγόμενο «εισόδημα πολίτη», το οποίο αναμένεται να ανέλθει στα 500 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψιν την εξέλιξη του πληθωρισμού.
Μηνιαία κάρτα για τις μεταφορές των 49 ή 69 ευρώ που θα ισχύει για όλη τη Γερμανία και όλα τα μέσα.
-Αύξηση στο μηνιαίο επίδομα τέκνων κατά 18 ευρώ ήδη από το πρώτο παιδί αρχής γενομένης από το 2023 - θα ανέλθει δηλαδή γύρω στα 250 ευρώ το μήνα.
-Ευρύτατες φοροελαφρύνσεις. Μεταξύ άλλων αλλαγές στο σύστημα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος, έκπτωση για τις συνταξιοδοτικές εισφορές αλλά και φορολογικές εκπτώσεις για τα έξοδα τηλεργασίας.
Πλαφόν στα κέρδη των παραγωγών ενέργειας
Σε μια προσπάθεια της προστασίας των καταναλωτών από μια ακραία, κερδοσκοπική εκτίναξη των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας ανακοινώθηκε πλαφόν στα κέρδη των παραγωγών ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου