Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

«Voltάρω 6»: η «πράσινη» γιορτή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ηλεκτροκίνηση την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης


Για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η
 Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανανεώνουν το ραντεβού τους με τους πολίτες στο «Voltάρω 6», τη μεγάλη «πράσινη» γιορτή της ηλεκτροκίνησης.

Φέτος το «Voltάρω 6» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ στο γνώριμο πλέον χώρο της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, με ελεύθερη είσοδο

.

Το «Voltάρω 6» υπόσχεται να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με την παρουσίαση των πλέον εξελιγμένων ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς και καινοτόμων εφαρμογών που κάνουν τις καθημερινές μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού πιο εύκολες, πιο άνετες και πιο ασφαλείς.

Στη φετινή διοργάνωση ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά scooter, ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια, αλλά και drones από μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων θα αποκαλύψουν τα πλεονεκτήματά τους σε ότι αφορά στη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, την άψογη οδηγική συμπεριφορά και το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η ηλεκτροκίνηση στη θάλασσα θα είναι μια ακόμη «πράσινη» επιλογή, που θα παρουσιαστεί στη φετινή διοργάνωση. Με ένα ηλιακό σκάφος το οποίο θα συνοδεύεται από κωπηλατικά σκάφη του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης και το οποίο διαθέτει υψηλή ενεργειακή αυτονομία, χάρις στα φωτοβολταϊκά πάνελ που έχει στην οροφή του.

Παρούσα στο «Voltάρω 6» θα είναι και η Aristurtle, η αγωνιστική φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που θα παρουσιάσει την Electra, το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο αγώνων στη Βόρεια Ελλάδα, που έλαβε ήδη δεκάδες βραβεία σε διεθνείς αγώνες Formula.

Επίσης οι επισκέπτες της φετινής διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων μοτοποδηλάτων τελευταίας γενιάς. Πρόκειται για φορτιστές που είναι πλήρως εγκιβωτισμένοι στο πεζοδρόμιο και οι οποίοι μετατρέπουν το ηλιακό φως σε ενέργεια και φορτίζουν τα μοτοποδήλατα, μόλις σταθμεύσουν επάνω τους.

Ακόμη θα γίνει παρουσίαση εφαρμογής προσαρμοσμένη σε κινητό τηλέφωνο που δίνει alert στον επιβάτη ποδηλάτου ή πατινιού όταν συναντά εμπόδια κατά την κυκλοφορία στο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου