Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Παραλαβή 524 νέων Καφέ Κάδων στον Δήμο Αλμωπίας

 

Ο Δήμος Αλμωπίας παρέλαβε 524 νέους καφέ κάδους. Στους νέους καφέ κάδους συλλέγουμε οργανικά υλικά, υπολείμματα φαγητού, λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών, απόβλητα από λαϊκές αγορές αλλά και απόβλητα κήπων και πάρκων όπως κλαδιά και φύλλα.
 Σκοπός των καφέ κάδων είναι η κομποστοποίηση, δηλαδή η φυσική μετατροπή των παραπάνω υλικών  σε χρήσιμο λίπασμα.
Παράλληλα ο Δήμος Αλμωπίας το επόμενο διάστημα θα παραλάβει και  το όχημα αποβλήτων με πλυντήριο , όπως και έναν νέο κλαδοτεμαχιστή, για την συλλογή των απορριμμάτων. Έτσι σταδιακά ο Δήμος Αλμωπίας αναπτύσσει και δημιουργεί την υποδομή για την ορθή διαχείριση των οργανικών βιοαπόβλητων.
Τέλος σύντομα θα γίνει και η ανάλογη καμπάνια ενημέρωσης για τους πολίτες, τους επιχειρηματίες εστίασης αλλά και τα σχολεία του Δήμου μαςΗ ανακύκλωση των υλικών περιορίζει τις ποσότητες των απορριμμάτων, μειώνει την ανάγκη για εύρεση νέων πηγών πρώτων υλών, διευκολύνει τη διαχείριση τους, μειώνει τη ρύπανση του εδάφους, των υδάτων , της ατμόσφαιρας, προστατεύει τη δημόσια υγεία, προκαλεί αύξηση ζήτησης ανακυκλώσιμων υλικών, και, μέσω της κυκλικής οικονομίας, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου