Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ο Αυστραλός που πέθανε για 90 λεπτά εξηγεί πως είναι η μεταθανάτια ζωή

 Ένας 61χρονος στην Αυστραλία έπαθε σοβαρό καρδιακό επεισόδιο και για αρκετή ώρα ήταν σε κώμα. Όταν ξύπνησε αποκάλυψε σε όλους πως είναι η μεταθανάτια ζωή.

Τη συγκλονιστική εμπειρία που βίωσε μοιράστηκε ένας 61χρονος στην Αυστραλία, καθώς πέθανε για 1,5 ώρα και στη συνέχεια επανήλθε στη ζωή.

Ο Άλιστερ Μπλέικ υπέστη καρδιακή προσβολή τον Ιανουάριο

του 2019 και η σύζυγός του τον βρήκε νεκρό όταν ξύπνησε. Προσπάθησε να τον επαναφέρει με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση μέχρι να τον παραλάβει το ασθενοφόρο, ωστόσο όταν οι διασώστες έφτασαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι ο 61χρονος είχε πεθάνει.

Οι γιατροί συνέχισαν να εργάζονται πάνω από τον άνδρα για πάνω από μία ώρα, κάνοντας του καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρησιμοποιώντας έναν απινιδωτή για να τον σοκάρουν οκτώ φορές.

Mετά από 90 δραματικά λεπτά, βρέθηκε ο σφυγμός του, αφού η καρδιά ξεκίνησε να χτυπάει ξανά.

Όταν ξύπνησε και όλοι πια τον ρωτούσαν πως ήταν η κατάσταση που βρισκόταν, εκείνος απάντησε περιγράφοντας ταυτόχρονα τη μετά θάνατον ζωή. ο Άλιστερ εξήγησε αναλυτικά ότι δεν υπήρχε «τίποτα», ούτε ήχοι, φωνές ή φώτα. Είπε ότι η εμπειρία ήταν τόσο τραυματική που ο εγκέφαλός του είχε αποκλείσει τα πάντα.

Ο άτυχος άνδρας πρόσθεσε: «Τεχνικά, ήμουν νεκρός για 90 λεπτά. Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν αν είδα κάτι. 'Οχι, δεν είδα τίποτα. Ούτε έντονα φώτα, ούτε τίποτα τέτοιο».

Ο Άλιστερ επέστρεψε στο σπίτι του μετά από 12 ημέρες στο νοσοκομείο και λέει ότι η εμπειρία του παρ' ολίγον θανάτου του έδωσε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη ζωή.

Μετά τη δραματική του εμπειρία, ο 61χρονος μείωσε τον αριθμό των ωρών εργασίας του προκειμένου να βλέπει περισσότερο τους φίλους και την οικογένειά του. Επίσης, τρώει πιο υγιεινά και γυμνάζεται περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου