Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Δήλωση του Βουλευτή Πέλλας για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Νομό Πέλλας. Δ. Σταμενίτης: «Σημαντικές ανακοινώσεις για τα έργα στην Πέλλα στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού».














Οι δεσμεύσεις μας για την Πέλλα γίνονται πράξη!

Η ένταξη του Φράγματος του Αλμωπαίου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και των αρδευτικών στο κατάντι (άρδευση 140.000 στρμ) στο Ταμείο Ανάκαμψης σε συνδυασμό με ΣΔΙΤ, καθώς επίσης, η ένταξη του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών και το μεγάλο έργο ύδρευσης για τον Δήμο Έδεσσας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (μετά από την έγκριση της γνωμοδοτικής επιτροπής που θα συνεδριάσει τον Οκτώβριο), ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Έδεσσας.

Αναφορικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και τις ανακοινώσεις

ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για δεύτερη φορά ως Πρωθυπουργό, και συνολικά πέμπτη από τότε που εκλέχθηκε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τους ιδιαίτερους δεσμούς του Πρωθυπουργού με τον Νομό μας και το πραγματικό ενδιαφέρον που δείχνει, το οποίο μεταφράζεται σε έργα για τον τόπο μας.

Διανύοντας τον τέταρτο χρόνο της θητείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είμαστε σε θέση να πούμε ότι ένα μεγάλο μέρος των δεσμεύσεων μας στους πολίτες της Πέλλας υλοποιείται στον τομέα των υποδομών και αυτό αποδεικνύεται και από τις ανακοινώσεις που είχαμε σήμερα. Ενώ, σημαντικές είναι οι αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των παραγωγών μας, όπως η καταβολή προκαταβολών και η αποζημίωση στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας για την αντιμετώπιση του Ανοιξιάτικού Παγετού 2021 αλλά και η αναμόρφωση του ΕΛΓΑ με την αποκατάσταση του καθεστώτος των αποζημιώσεων σε μια εφάπαξ πληρωμή, εντός του έτους ζημιάς, και όχι τμηματικά και μετά από 1,5 χρόνο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καθιερώσει. Έτσι και τώρα, όπου υπάρχει απώλεια εισοδήματος, θα στηρίξουμε τους παραγωγούς μας, που φέτος ταλαιπωρήθηκαν ιδιαίτερα από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις, την ενεργειακή κρίση και τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στις παραγωγές.

Ο Πρωθυπουργός άκουσε αυτά που μας απασχολούν στην Πέλλα, συζήτησε για τις ανάγκες του τόπου και έθεσε το πλαίσιο των κινήσεων που πρέπει να γίνουν ώστε κάθε ζήτημα να αντιμετωπιστεί.

Μετά από πολλές δεκαετίες που ο τόπος στερήθηκε πολλά, για την Πέλλα υπάρχει πρόγραμμα και σχέδιο. Υπάρχει γνώση των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών και των αναγκών του

τόπου μας. Δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα αλλά εργαζόμαστε μεθοδικά, βάζοντας προτεραιότητες και διεκδικώντας επι συγκεκριμένων στόχων. Με κυβέρνηση ΝΔ και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Πέλλα παίρνει την προσοχή που της αξίζει και δικαιούται. Συνεχίζουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου